• 0

Bioskopi opet startuju: Od 1. do 15. jula cena karte 200 RSD

Po simboličnoj ceni, koja prati akciju "Povratak u bioskop", ljubitelji filma će moći da gledaju oko 20 aktuelnih naslova

  • 0
kokice, bioskop

Da li ste se uželeli kokica iz bioskopa? / Foto: Pexels/Pixabay

Nakon tri meseca pauze, bioskopi će od 1. jula ponovo otvoriti vrata za svoje posetioce.

Veliku akciju "Povratak u bioskop", koja će u prvim danima jula biti organizovana u svim gradovima Srbije, inicirale su Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije, uz podršku PKS i Filmskog centra Srbije.

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda na velikom platnu.

U duhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cene karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti 200 dinara, i važiće za sve filmske projekcije.

Ova industrija je za vreme vanrednog stanja trpela velike gubitke, svuda u svetu, a distributeri i prikazivači su prvi osetili prekid u radu. Oni su se, ujedno, i poslednji vratili u normalu.

bioskop, film

Od 1. do 15. jula, cena karte je 200 dinara / Foto: Unsplash.com

Filmski centar Srbije je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, a jedan od prioriteta je bio da se ova grana što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode.

Jedinstveni repertoar će u svim bioskopima činiti oko dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

Video: Tržni centri u Beogradu: Kako građani provode prve dane nakon izlaska iz karantina?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>