• 3
 ≫ 

Pošta Srbije slavi 180 godina postojanja i najavljuje investiciju vrednu 1,2 miliona evra

 ≫ 

Reč je o poštansko-logističkom centru u Kragujevcu i nabavci e-automobila, a od 8. juna uvodi se i nova usluga - Postexpress BOX

  • 3
Glavna pošta Takovska

Takovska, Beograd / Foto: Mateja Beljan

Pošta Srbije obeležava 180. godišnjicu pod sloganom "Okret u budućnost", kojim predstavlja nova ulaganja kao što je poštansko-logistički centar u Kragujevcu. Reč je o investiciji u koju je do sada uloženo 1,2 miliona evra, i o nabavci prvih e-automobila za flotu Pošte Srbije.

Poštansko-logistički cetar u Kragujevcu, skladišno-kancelarijski kompleks površine 2.000 m2 sa kompletnom infrastrukturom, predstavlja najznačajniju investiciju Pošte Srbije, posle otvaranja regionalnog centra u Beogradu.

Objekat će posedovati automatizovan sistem za sortiranje pošiljaka i tako doprineti daljem razvoju automatizacije prerade pošiljaka, s akcentom na rastući segment paketskih pošiljaka i e-trgovine.

Kompleks se nalazi u industrijskoj zoni, u blizini više značajnih privrednih objekata i odlično je povezan sa važnim saobraćajnicama. Objekat će ujedno značajno podržati i regionalni razvoj i preduzetništvo, pružajući kompletnu uslugu, od skladištenja preko formiranja pošiljaka do distribucije proizvoda za privrednike.

- Tokom istorije, prateći svetske tokove i ispunjavajući svoju osnovnu misiju: prenos pisama i robe i stalnu primenu najnovijih tehnoloških rešenja, Pošta i danas kroz inovacije i unapređenje asortimana usluga, nastavlja da svetske trendove implementira i u Srbiji - izjavila je Mira Petrović, v. d. direktora JP Pošta Srbije.

Mira Petrović / Foto: Pošta Srbije

Ona je dalje istakla i da, kao gigant među uslužnim kompanijama (sa 15.000 zaposlenih), ovo preduzeće konstantno pokazuje konkurentnost i ostvaruje značajan rast u segmentima sa najvećom konkurencijom - ekspres i logističkim uslugama.

Najavila je da će Pošta u svoju flotu prvi put uvrstiti i električne automobile, sa ciljem da ukaže na značaj ekoloških rešenja i da svojim primerom pozove i druge aktere u privredi i društvu.

Profesionalnim upravljanjem, Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila čak 420,4 miliona usluga.

Takođe, 8. juna Pošta Srbije pustiće novu uslugu – Postexpress BOX. Radi se o ambalaži za ekspres pošiljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge.

Javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično je otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu - 7. juna 1840. godine. Punih 180 godina, Pošta je stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima.

Video: Počela isplata 100 evra penzionerima, najstariji poranili na šaltere

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    5. jun 2020 | 13:57

    Samo nesto ulazete a ulaganje u plate radnika nista!

  • Ivan

    5. jun 2020 | 14:12

    A sta ulazete u nove superb da se vozite, nema te bre osnovno po postama da neponese radik hemisku od kuce nema sa cime da pise!

  • Kako

    5. jun 2020 | 14:57

    rade, pitanje je di li uopšte treba da postoje...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>