• 22

Kraj isplate 100 evra: Dobićete novac danas, a ako imate problem - postoji rešenje

Rok za prijavu neće biti produžen

  • 22
100 evra, pare, evri

Foto: Shutterstock

 Isplata novčane pomoći države u visini od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti završava se danas.

Prema podacima Ministarstva finansija, jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra na svoje račune dobilo je do sada oko 6,2 miliona građana.

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima naše zemlje sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

Prvo je isplata ove novčane pomoći počela automatski za oko 1,7 miliona penzionera 15. maja, za oko 160.000 korisnika novčano-socijalne pomoći 21. maja, a 25. maja isplata je krenula za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta Uprave za trezor.

Krajnji rok za prijavu bio je 5. jun, a onima koji su se prijavili poslednjeg dana novac će biti isplaćen na račune banaka.

Iznos od 100 evra deo je paketa pomoći države građanima i privredi u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu evra.

Šta ako ne znate koju banku ste štiklirali?

Zbog velikog broja građana koji ne znaju koju su banku odabrali prilikom prijave za novčanu ponmoć od 100 evra, Ministarstvo finansija dodalo je novu opciju na portalu idp.trezor .gov.rs.

Za sve one kojima je u statusu napisano da je uplata izvršena, a oni ne znaju gde, odnosno u kojoj banci, rešenje postoji.

Nakon što odaberete opciju "prijavi problem" pojaviće vam se opcija "ne znam u kojoj banci mi je izvršena uplata. Nakon što je odaberete, biće vam odgovoreno u najkraćem roku.

Vremensko ograničenje za podizanje novca ne postoji. Takođe, ne postoji način ni da država uplaćeni novac povuče, tako da ga građani mogu podići kada oni to budu želeli.

Video: Evo kako da se u 3 koraka prijavite za 100 evra putem interneta

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranko

    Od Ministarstva finasija sam dobio obaveštenje da mi je isplaćen novac 02.06.2020.koji ni da danas nije na mom računu.Prijavio sam blagovremeno problem sa opcijom "neznam u kojoj banci je otvoren račun".Povratnu informaciju još nemam,iako je od momenta reklamacije proteklo oko nedelju dana.

  • Dalibor

    Lična karta mi je ispravna i važeća do 2025g. Pokušao sam bebrojeno puta da se prijavim, a onda i da uložim reklamaciju ali uvek dobijam odgovor da uneti podaci nisu ispravni.

  • Vanja

    Ako imate račun u vojvođanskoj banci a prilikom prijave ste naveli otp banku (pošto je to navodno ista banka, otp je kupio vojvođansku), novac neće biti u vojvođanskoj već u otp, tj bivšoj socciete banci. Meni piše da mi je odavno uplaćeno 100 evra a na računu u vojvođanskoj nije leglo pa su mi rekli da idem u otp-stara socciete banka.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke