• 2

Olakšanje je kratko trajalo: Vodeći proizvođač izneverio, cene nafte na nizbrdici

Saudijska Arabija, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kuvajtom, nije se obavezala na dodatno smanjenje isporuka

  • 2
Nafta, naftna platforma, bušotina, rafinerija Brent je oslabio za 30 centi, a laka nafta WTI - za 35 centi / Foto: Shutterstock

Cene nafte su danas oslabile jer je optimizam investitora ustuknuo na vest da se vodeći proizvođač, Saudijska Arabija, nije obavezao na dodatno smanjenje isporuka.

Severnomorska nafta "brent" oslabila je za 30 centi ili 0,6 odsto, na 40,54 dolara za barel, dok je američka laka nafta WTI pala za 35 centi, odnosno za 0,9 procenata, na 37,84 dolara po barelu.

Olakšanje na tržištu, koje je nastupilo nakon što je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) sa svojim saveznicima produžila ograničenje proizvodnje "crnog zlata" i na mesec jul, ustupilo je mesto razočaranju zbog informacije da se vodeći svetski proizvođač, Saudijska Arabija, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kuvajtom, nije obavezao na dodatno smanjenje isporuka.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. jun 2020 | 15:53

    Neka bude 100 din/1L.I to nek bude fiksna cena, dal skupljala il jeftinjala na sveskoj berzi, to nas obične gradjane ne interesuje. Gorivo je uvek skuplje kod nas nego u zemljama u regionu.zato sto su nam akcize previsoke.100 din je prihvatljiva cena za sve gradjane Srbije. Mesečno zaradjujem 500€, a u proseku trošim mesečno oko 180 € na gorivo.

  • Pravednik

    9. jun 2020 | 17:55

    Ma kakvo pojeftinjenje, vraćaj na 160 dinara, ovo počinje a prija, opustićemo se....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>