• 1
 ≫ 

Brnabić: Brza pruga će otvoriti nove potencijale i vraća Palić na turističku kartu Evrope

 ≫ 

Premijerka je rekla da je Subotica ekonomski jaka

  • 1
Ana Brnabić, Subotica

Foto: TANJUG/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Subotica je grad koji je fenomenalno pozicioniran i ekonomski jak, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon obilaska radova na akva parku u naselju Palić, Doma za decu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" i Narodnog pozorišta u izgradnji u tom gradu.

Ona je naglasila da će modernizacijom železnice, izgradnjom brze pruge do Budmipešte biti otvoreni novi potencijali za ovaj kraj i konačno vratiti Palić na turističku kartu Evrope.

- Uz Ipsilon krak, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje Palića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra - rekla je Brnabić.

Dodala je nakon obilaska farme „Pušin“ u selu Tornjoš, da je politika Vlade koju vodi i predsednika Vučića da počinju nove projkete i završavaju stare koji su počeli pre više decenija.

- Ovde imamo investitore kao što su Simens, Kontinental, Norma grupa, Svarovski, dovodimo nove investitore, imamo jednu od bescarinskih zona u Srbiji, imamo više industrijskih parkova i znam da tu nemamo problem - kazala je Brnabić u Subotici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    11. jun 2020 | 09:40

    A da uložite u čišćenje jezera , pa da može čovek da se okupa u njemu, a da mu ne otpadne koža?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>