• 12

Srpski hotelijeri zabrinuti: Otvoreno manje od trećine hotela, slaba popunjenost

U Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata

  • 12
hotel, bazen, lezaljke, leto

Ilustracija Foto: Pixabay.com

U Srbiji je otvoreno 112 od 380 hotela, a njihova popunjenost je u subotu iznosila 10,79 procenata, saopštilo je poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES).

U Beogradu je otvoreno 42 od 110 hotela a njihova popunjenost bila je 9,54 procenta, dok je popunjenost hotela van Beogada iznosila 10,16 procenata.

Za period jun-septembar trenutno je potvrđenih rezervacija za osam procenata smeštajnih kapaciteta, ali postoji mogućnost otkazivanja.

- Deo hotelijera izražava veliku zabrinutost u vezi sa trenutnim poslovanjem, jer smatraju da ne mogu da izdrže dalji rad sa ovolikom popunjenošću - navodi se u saopštenju HORES-a.

HORES je pozvao sve građane da ove godine svoje godišnje odmore provedu u Srbiji, kao i da iskorite turističke vaučere koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

- Pozivamo sve građane da, boravkom u hotelima i restoranima, doprinesu bržem oporavku hotelsko-ugostiteljske privrede naše zemlje - apelovao je HORES.

Početak sertifikacija hotela i restorana pečatom "Čisto & sigurno“ najavljen je za 20. juni, a sednica škupštine ovog udruženja na kojoj će biti razmatran uticaj pandemije COVID-19 biće održana 24. juna.

HORES podseća da su turizam i hotelijerstvo doprineli da strani turisti steknu lepu sliku o Srbiji, i da je 85 odsto anketiranih stranih gostiju hotela odgovaralo da bi preporučilo svojim prijateljima da posete našu zemlju.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelenko

    Svi žele da glume visoku gospodu plemiće u luksuznim hotelima visokih kategorija sa što više zvezdica za 10 evra. E pa neće da može. Ili odu u skroman privatni smeštaj sa skromnom cenom od 5 evra a traže luksuzni smeštaj i plažu na ivici placa vikendice.

  • Nikola

    Narod nema pare za bacanje na letovanja. Neizvesna sudbina čovečanstva.

  • Ruja

    A cene ko na Azurnoj obali

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke