• 52

Vučić: Budimka je simbol oporavka Srbije, dizanja iz pepela....

"Volim malinu ali za palačinke mi je najbolja šljiva", rekao je Vučić

  • 52

- Ovo je veliki uspeh a Srbiju, Budimka se vratila - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska fabrike, držeći u rukama kanticu mešane marmelade.

Predsednik Vučić je na poklon dobio prvu teglu džema od maline koja je izašla sa proizvodne linije.

- Volim malinu, ali je sve ukusno - rekao je kada je  probao džemove u fabrici i našalio se da će jesti kasnije jer ga svi trenutno snimaju.

On je poručio vlasniku Aleksandru da "gura, a da će država pomoći koliko može".

On je tokom obilaska pogona kazao da je to voćarski kraj, ali da ima i povrća, koje ća obrađivati ta fabrika. Podsetio je da je Budimka bila privatizovana 2008. godine, a da je potom bila u stečaju.

Vučić je posebno bio zainteresovan za mešanu marmeladu za koju je rekao da je nekada bila najbolja u bivšoj Jugoslaviji. Razgovarao je sa zaposlenima, posebno sa radnicom koja je radila 32 godine u Budimci.

- Toliko sam srećan što posle svih problema koje je Budimka imala danas možemo da budemo radosni. Budimka je za celu Srbiju važna. pokazuje nam tri stvari: koliko dugo smo propadali, da kada radimo i kada smo ujedinjeni u borbi za boljitak možemo da budemo uspešniji nego ikada i treće, kada sam čuo da se Aleksandar vratio, bio sam mnogo srećan što se Vratio u Srbiju iz Londona - rekao je Vučić.

- Ispred drugih zemalja smo u regionu. Evrostat je rekao da smo i u poslednjem kvartalu prošle i u prvom ove najuspešnije u Evropi - dodao je.

Vučić je posetio Požegu, gde je na otvaranju fabrike prehrambene industrije "Budimka Požega". Obilazi radove na auto-putu E-763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bdfy

    Lepo je videti da je jedna od naših fabrika ponovo pokrenula svoju proizvodnju.

  • Lol

    Predsednik voli Budimku.

  • Mihajilo

    Verujem da je građanima Požege puno srce, obnavlja se, nastavlja da radi nekadašnja fabrika Budimka. Nekada je bila lider u proizvodnji prerađevina od voća, biće i dalje, a biće i izvor stabilnosti, porasta standarda mnogih porodica.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke