• 1
 ≫ 

Za tri meseca, bez posla ostalo 44 miliona ljudi u zemlji, dok su bogataši u plusu 637 milijardi $

 ≫ 

SAD imaju 623 milijardera, kojima je karantin očigledno "išao na ruku"

  • 1
Da li vam se sviđa ideja da radite 32 sata nedeljno?

Foto: Pixabay

Tokom protekla tri meseca pandemije, američki milijarderi su nastavili da uvećavaju svoje bogatstvo, dok je sa druge strane - rastao i broj podnetih zahteva za novčanu nadoknadu na osnovu nezaposlenosti, navodi se u novom izveštaju analitičkog centra IPS.

Kako piše Biznis Insajder, između 18. marta i 11. juna, ukupno bogatstvo američkih milijardera poraslo je za 637 milijardi dolara, sa 2,95 biliona na 3,58 biliona - što je porast od 21,5 odsto.

Njihovo ukupno bogatstvo, samo ove nedelje je skočilo za 72 milijarde dolara. U istom periodu, dugom 12 nedelja, više od 44 miliona američkih radnika podnelo je zahtev za novčanu nadoknadu jer je ostalo bez posla, a 1,5 miliona zahteva podneto je u poslednjoj nedelji.

Forbes je u svom godišnjem izveštaju, objavljenom 7. aprila, izvestio da je ukupno bogatstvo američkih milijardera opalo u odnosu na 2019. godinu. Međutim, IPS je rekao da su ti gubici nadoknađeni u roku od nekoliko nedelja.

Prema Forbes-u, u SAD žive 623 milijardera, među kojima su Džef Bezos, Bil Gejts, Mark Zakerberg, Voren Bafet, Lari Elison.

Video: I Donald Tramp je prisustvovao istorijskom trenutku za SAD

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    13. jun 2020 | 10:47

    Stara izreka kaze prati trag novca. Sad znamo od koga je poteklo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>