• 0

U Kragujevcu otvorena prva regionalna kancelarija Kluba otvorenih inovacija PKS

Otvaranjem kancelarija Kluba otvorenih inovacija u regionalnim privrednim komorama, svoje usluge, od umrežavanja do edukacije, PKS, po rečima Čadeža, približava privrednicima, spušta u regione u kojima oni žive i rade

  • 0
KRAGUJEVAC BRNABIĆ POSETA SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež danas je u Kragujevcu, u prisustvu  premijerke  Ane Brnabić, otvorio prvu regionalnu kancelariju  Kluba otvorenih inovacija PKS i pozvao privrednike Šumadije i Pomoravlja da iskoriste podršku poslovne asocijacije i dođu do najboljih inovativnih rešenja za unapređenje  poslovanja i jačanje konkurenosti svojih kompanija i proizvoda.

- Nedavnim osnivanjem Kluba otvorenih inovacija PKS na nacionalnom nivou i otvaranjem njegovih kancelarija u regionalnim privrednim komorama, podržavimo razvoj privrede  povezivanjem  kompanija iz tradicionalnih sektora sa inovativnom, digitalnom i naučno - istraživačkom zajednicom koja ima i može da kreira rešenja i proizvode koji će unaprediti njihovu  organizaciju, proizvodne  i poslovne procese, komunikaciju sa partnerima i kupcima - izjavio je Čadež.

Otvaranjem kancelarija Kluba otvorenih inovacija u regionalnim privrednim komorama, svoje usluge, od umrežavanja do edukacije, PKS, po rečima Čadeža, približava privrednicima, spušta u regione u kojima oni žive i rade.

KRAGUJEVAC BRNABIĆ POSETA SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Marko Čadež Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Čadež je podsetio da PKS nizom aktivnosti, od povezivanja kompanija tradicionalnih i visokotehnoloških, nauke i privrede, edukacijom, podrškom u digitalnoj transformaciji, pomaže i podstiče kompanije da  više primenjuju i same kreiraju inovacije, da bolje iskoriste inovacioni potencijal i prednosti koje digitalno poslovanje pruža.

- Odgovor i države i privrede na  ono što nam se događalo proteklih meseci, tokom pandemije, vitalnost, inovativnost i sposobnost naših privrednika da rešavaju probleme u najtežim okolnostima, koje niko nije  mogao  da predvidi, uverava nas, da u narednih tri do pet godina, zaista možemo da uđemo u red 30  najinovativnijih zemalja.  Želimo da to bude i brže - rekao je Čadež  na skupu u Regionalnoj privrednoj komori PKS u Kragujevcu.

U tome je, po rečima predsednika Privredne komore Srbije,  posebno  značajna  pomoć  države – ozbiljan paket državnih podsticaja  razvoju inovativne privredi  koji je premijerka Ana Brnabić predstavila na skupu.  Važno je da privrednici  te podsticaje što više i bolje iskoriste i u tome mogu da računaju na podršku Privredne komore Srbije, poručio je Čadež.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke