• 1

Slovenački premije priznao: Domaći turisti ne mogu spasiti turističku sezonu

"Ako ne izolujemo pojedina manja žarišta onda nam ni turistički bonovi za domaće turiste neće mnogo pomoći"

  • 1
Slovenija, korona virus

Foto: Pixabay

Slovenački premijer Janez Janša izjavio je da je za njegovu zemlju najvažnije da ostane destinacija "sigurna od koronavirusa" ako želi da spasio deo ovogodišnje turističke sezone, kao i da je ne mogu spasiti samo domaći turisti.

- Bitno je da Sloveniju i dalje očuvamo kao zdravu turističku destinaciju bez novih žarišta covida-19 koje ne bismo mogli da kontrolišemo - rekao je Janša tokom parlamentarne rasprave o turizmu i upozorio na nekoliko novih slučajeva zaraze u Novoj Gorici i Jesenicama u poslednjih 10-ak dana.

Janša je rekao da nove procene govore kako će se turistički sektor u Sloveniji oporaviti brže nego što se mislilo pre koji mesec, ali da domaći turisti preko "turističkih bonova" ne mogu da spasu hotelijere i ugostitelje jer tri četvrtine njihovih prihoda zavisi od stranaca koji se očekuju tek u drugom delu leta.

- Ako ne izolujemo pojedina manja žarišta onda nam ni turistički bonovi za domaće turiste neće mnogo pomoći - rekao je Janša, prenosi Hina.

Ipak, dodao je da je izdavanje tih bonova koji će se koristiti od kraja ove nedelje vrlo dobar način za prelaz prema drugoj polovini leta i da veruje kako će i idućih godina Slovenci više nego do sada posećivati domaće destinacije.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke