• 0

Karić: Budućnost Srbije je u ulaganju u porodične firme

- Srbija ima snage i veliki potencijal - rekao je Karić

  • 0
Dragomir J Karic

Foto: BK TV

Privredno-politička delegacija Pokreta snaga Srbije - BK, koju je predvodio Dragomir Karić posetila je danas domaćinstvo porodice Pavlović u Tabanovićima nadomak Požege, gde su poručili da se njihov pokret uvek zalagao za snažna srpska poljoprivredna domaćinstva i porodične fabrike.

O domaćinstvu Pavlović brinu tri generacije - najstariji Milena i Kosta, njihovi sinovi Goran i Boban sa suprugama Dušankom i Mirom, i unuci Darko, Vlada, Tamara i Marko, a samo prošle godine su nabrali 18 tona jagoda, dok ove godine očekuju još bolji prinos.

Porodica Pavlović poseduje i plantaže malina, kao i leje krompira, a na farmi gaje dvadesetak krava muzara.

- Ovo je ono za šta se Bogoljub Karić uvek zalagao - snažna srpska poljoprivredna domaćinstva i porodične fabrike. Želim da kroz ovaj primer poručim svim mladim ljudima koji imaju zemlju da ne zaborave da su bogati ljudi. Samo treba da otvore oči i da krenu u posao - istakao je Karić.

Dragomir J Karic

Dragomir Karić je naglasio da je prosperitet Srbije upravo u ulaganju u porodični biznis - Foto: BK TV

Naglasio je da je prosperitet Srbije upravo u ulaganju u porodični biznis.

- Srbija ima snage i veliki potencijal, a to je i naš mladi domaćin Boban Pavlović sa svojim ukućanima dokazao i pokazao - rekao je Karić i dodao da se nada da će izvanredne jagode tog domaćinstva stići ne samo na tržište Srbije, već i Rusije, Belorusije i svih zemalja sa kojima Srbija radi.

- A i Kina je u poslednje vreme veliki uvoznik našeg voća i povrća - dodao je Karić.

Boban Pavlović je ukazao na to da se u Srbiji od poljoprivrede može živeti navodeći da je trud veliki, a to da li će se isplatiti zavisi od vremena.

Kako je naveo, njegovo domaćinstvo planira da proširi proizvodnju.

- Može da se živi od poljoprivrede samo treba uporan rad. Odricanja su velika. Nisam se pokajao što sam ostao na selu - kazao je Pavlović.

Karić je pre Tabanovića posetio OO PŠ - BK Požega kojem je dao podršku rukovodstva Pokreta snaga Srbije - BK za predstojeće izbore 21. juna na koje u toj opštini izlaze samostalno.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>