• 6

Montenegro erlajns čeka dozvolu: "Linija sa Beogradom nije važna samo nama"

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je 26. maja doneo recipročnu meru kojom je zabranio sletanje aviona Montenegro Erlajnsa na beogradski aerodorom "Nikola Tesla".

  • 6
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Crnogorska avio-kompanija Montenegro Erlajns saopštila je danas da za sada nema povratnu informaciju kada će avioni nacionalnog avio-prevoznika moći ponovo da sleću na aerodrom u Beogradu, jer je to odluka vazduhoplovnih vlasti Srbije.

U crnogorskoj kompaniji ističu da se intenzivno obavlja komunikacija između nadležnih institucija da se ovo pitanje što pre reši, jer je ta linija izuzetno značajna za kompaniju.

- Ali, ne samo za nas. Veoma i višeznačno je važna i za Er Srbiju. I oni su jednako kao i mi, zainteresovani za obnovu letenja. U ovoj situaciji zajedno trpimo veliku štetu, koja se dnevno ozbiljno uvećava jer sada ulazimo u period najfrekvetnijeg saobraćanja, koji smo zajedno čekali cele godine - navode u kompaniji.

Nakon odluke crnogorske vlade da otvori granice za ulazak državljana iz devet zemalja, ali ne i za građane Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je 26. maja doneo recipročnu meru kojom je zabranio sletanje aviona Montenegro Erlajnsa na beogradski aerodorom "Nikola Tesla".

Video: Ministar spoljnih poslova oštro je reagovao na zabranu sletanja Er Srbije u Crnu Goru

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hocete ali...

    Nece da moze....ajd ' razguli za albaniju ionako vam.je preca....

  • Johan

    Ne osećam nikakvu želju ni potrebu da putujem za Milogorje,pre bi izabrao Moldaviju ili Kirgistan.

  • Pera

    Posle ovog jutros u Budvi treba zabraniti dok ne otvore labaratoriju za testiranjje na covid 19 ugrozavaju zdravlje regiona i jos duguju 8 miliona i to da isplate moze u 2 rate.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke