Šta nam poručuje novi Big Mac indeks? Kakav nam je životni standard i da li je evro precenjen?

Gde je čuveni sendvič najskuplji, a gde najjeftiniji?

Komentari

 • Bobby Peru

  A lista bi mogla da se nastavi po toj računici i ovako: - Srpski dinar je potcenjen za 38 odsto, a Big Mac u toj zemlji košta 380 dinara (3,64 dolara) (računica izvedena na osnovu cene u Meku i po srednjem kursu NBS na današnji dan)

  0
  0

  Podelite komentar

 • Velja

  Ovde (Ohio) Big Mac je $3.99. Za $5.99 dobiješ "meal" što je zajedno sa fries I coke. Cheeseburger je $2.79.

  0
  0

  Podelite komentar

 • Uros

  Cizburger u Americi kosta 1$, a u Srbiji 160 dinara. U Srbiji skuplje, a plate 5 puta manje. No koment.

  14
  1

  Podelite komentar

 • Stefan De

  Nije mi samo jasno ko to kupuje da jede u Srbiji i zašto, pored toliko dobrih pljeskavica i naše brze hrane neko ode u McDonald's.. Hajd ovde po evropi gde si prinuđen pa i aj..

  19
  12

  Podelite komentar

  • iskreno

   @Stefan De

   pa seljaci iskompleksirani koji misle da je sve strano bajno i cool. nije istina da je u americi 5.6$ u kanadi je onda najeftiniji na svetu. a kvalitet katastrofa svuda sem u Srbiji. realno od junka samo im pizze valjaju. dok npr kod nas big pizza je nesto najslabijeg kvaliteta sto sam okusio.

   9
   8

   Podelite komentar

  • Ja

   @Stefan De

   Zato što je super. Svi trljaju kako ne valja ali su svi Mekovi uvek puni.

   11
   8

   Podelite komentar

  • Slobodan

   @Stefan De

   Pa kupuje neko ko hoce s nogu da jede. Nece da jede pljeskavicu sa kioska sa velikim udelom soje, a i ne razmislja o sanitarnim uslovima u kuhinji. A srpski kiosci nemaju ni kuhinju.

   1
   0

   Podelite komentar

  • Srbin u Kanadi

   @Stefan De

   U McDonald's se ide kad baš nema ništa drugo u Srbiji ili eventualno za druge stvari a ne za "burgere" - za to se juri srpski roštilj. Mogu da razumem mesto da se sedne, krompiriće i neke slatke stvari.

   0
   0

   Podelite komentar

  • Gile

   @Stefan De

   Ja izbegavam da jedem u McDonaldsu sem kad bas nemam izbora i mnogo mi se zuri. Smatram da ono sto ih izdvaja od svih je higijena na 1 mestu. Sve je bitno i nista nije prepusteno slucaju. Sto u drugim lokalima brze hrane nije bas ni blizu nimalo tom standardu i nivou usluge. Moze pljeskavica da bide neznam kakva kad mu paucina visi iznad glave i u izlogu prst prasine. Ja to tako gledam i meni smeta. Verovatno neko to i nevidi i nije mu bitno ali meni jeste.

   1
   0

   Podelite komentar

Google preporuke