• 1

Kajmak i pavlaka po posebnoj recepturi: Proizvodi iz Raške pravi kandidati za "čuvarkuću"

Cilj je da kompanije koje proizvode vrhunske domaće, tradicionalne proizvode, specifične za određeni kraj, postanu prvi i najbolji promoteri ove akcije

  • 1
mleko, sir, kalcijum

Foto: Pixabay

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je mlekaru Milkop u Raškoj i predstavnicima kompanije uručio poziv da se uključe u akciju "Stvarano u Srbiji" i konkurišu za znak "čuvarkuća".

Cilj je da kompanije koje proizvode vrhunske domaće, tradicionalne proizvode, specifične za određeni kraj, postanu prvi i najbolji promoteri ove akcije.

- Mlekara Milkop važi za kompaniju koja proizvodi ne samo domaće već i tradicionalno, specifično za ovaj kraj, za Kopaonik, Rašku i Pešter. Proizvodi Milkopa imaju sve sertifikate i licence, kao dokaz kvaliteta, na domaćem ali i inostranom tržištu - rekao je Čadež.

Sve to ih, ocenio je Čadež, čini pravim kandidatom za žig "čuvarkuca".

- Ono što želimo jeste da kupac kada uđe u prodavnicu i odabere vaš kajmak, sir ili papriku u pavlaci, tačno zna da je to proizvod od mleka farmera iz ovog kraja, od sirovine iz ovog kraja, da je vrednost koja je stvorena u tom proizvodu stvorena ovde u Srbiji. Kupovinom takvog proizvoda čuvamo našu kuću - poručio je Čadež.

Dijana Milićević, tehnolog u mlekari "Milkop" rekla je da ta firma postoji već 23 godine, da ima dva proizvodna pogona, u Raškoj i Kraljevu, a da sirovine koje koriste potiču sa obronaka Kopaonika, Peštera i Golije.

Proizvodi kompanije - kajmak, paprika u pavlaci i razne vrste sireva, posebno u pogonu u Raškoj, ističe, prave na tradicionalan način, ručno, bez dodataka, čime ova mlekara poštuje i neguje tradiciju.

Mlekara Milkop, privatna kompanija, vlasnika Bojana Premovića, danas upošljava 150 svojih radnika, ali i lokalne kooperante od kojih dnevno otkupi 80.000 litara mleka, kaže se u saopštenju PKS.

Mlečne proizvode pravi i po svim međunarodnim standardima, ulažući u savremenu opremu i tehnologiju za otkup i preradu i prodaje ih u zemlji i regionu.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук са кошара

    Јел то онај велики газда Милмари хотела на Копу који њудима који имају викендице близу његовог хотела ,чова ладно исекао црева за воду и стави им кесе у цеви и узео воду за себе. А чујем да је био и месец дана у притвору . Лепо да држава награди такве осове нема шта .

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke