Kajmak i pavlaka po posebnoj recepturi: Proizvodi iz Raške pravi kandidati za "čuvarkuću"
Cilj je da kompanije koje proizvode vrhunske domaće, tradicionalne proizvode, specifične za određeni kraj, postanu prvi i najbolji promoteri ove akcije
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je mlekaru Milkop u Raškoj i predstavnicima kompanije uručio poziv da se uključe u akciju "Stvarano u Srbiji" i konkurišu za znak "čuvarkuća".
Cilj je da kompanije koje proizvode vrhunske domaće, tradicionalne proizvode, specifične za određeni kraj, postanu prvi i najbolji promoteri ove akcije.
- Mlekara Milkop važi za kompaniju koja proizvodi ne samo domaće već i tradicionalno, specifično za ovaj kraj, za Kopaonik, Rašku i Pešter. Proizvodi Milkopa imaju sve sertifikate i licence, kao dokaz kvaliteta, na domaćem ali i inostranom tržištu - rekao je Čadež.
Sve to ih, ocenio je Čadež, čini pravim kandidatom za žig "čuvarkuca".
- Ono što želimo jeste da kupac kada uđe u prodavnicu i odabere vaš kajmak, sir ili papriku u pavlaci, tačno zna da je to proizvod od mleka farmera iz ovog kraja, od sirovine iz ovog kraja, da je vrednost koja je stvorena u tom proizvodu stvorena ovde u Srbiji. Kupovinom takvog proizvoda čuvamo našu kuću - poručio je Čadež.
Dijana Milićević, tehnolog u mlekari "Milkop" rekla je da ta firma postoji već 23 godine, da ima dva proizvodna pogona, u Raškoj i Kraljevu, a da sirovine koje koriste potiču sa obronaka Kopaonika, Peštera i Golije.
Proizvodi kompanije - kajmak, paprika u pavlaci i razne vrste sireva, posebno u pogonu u Raškoj, ističe, prave na tradicionalan način, ručno, bez dodataka, čime ova mlekara poštuje i neguje tradiciju.
Mlekara Milkop, privatna kompanija, vlasnika Bojana Premovića, danas upošljava 150 svojih radnika, ali i lokalne kooperante od kojih dnevno otkupi 80.000 litara mleka, kaže se u saopštenju PKS.
Mlečne proizvode pravi i po svim međunarodnim standardima, ulažući u savremenu opremu i tehnologiju za otkup i preradu i prodaje ih u zemlji i regionu.
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Вук са кошара
Јел то онај велики газда Милмари хотела на Копу који њудима који имају викендице близу његовог хотела ,чова ладно исекао црева за воду и стави им кесе у цеви и узео воду за себе. А чујем да је био и месец дана у притвору . Лепо да држава награди такве осове нема шта .
Podelite komentar