• 4

Erdogan uveren: Blizu smo da Tursku uvedemo u 10 najvećih ekonomija

Najveće prednosti Turske kvalitetan i dinamičan ljudski kapital

  • 4
turska

foto: pixabay.com

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da postoje snažni znakovi za privredni oporavak i izrazio uverenje da će Turska u drugoj polovini godine ostvariti "ogroman zamah u ekonomiji".

- Stupamo u eru u kojoj će se još više osećati prisustvo Turske u pogledu globalne proizvodnje i lanaca snabdevanja - rekao je Erdogan na otvaranju brane u Karsu u subotu čemu je prisustvovao putem video-linka

On je rekao da su najveće prednosti Turske kvalitetan i dinamičan ljudski kapital, strateška lokacija i snažna infrastruktura, prenosi agencija Anadolija.

- Kao nikada ranije, blizu smo da Tursku uvedemo među deset najvećih ekonomija na svetu - kaže Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan, Redžep Tajir Erdogan

Foto: Tanjug/AP

Erdogan je rekao i da je brana u Karsu 585. brana koja je izgrađena u poslednjih 18 godina tokom vlasti njegove Stranke pravde i razvoja. On je istakao je da je Turska od početka epidemije koronavirusa ostvarila značajan napredak i u pogledu stanja demokratije i ekonomije.

- Suočili smo se sa pandemijom tokom koje su čak i razvijene zemlje ostale bespomoćne. Mi nismo imali problema u pogledu zdravstvene infrastrukture, lanaca snadbevanja hranom i medicinskom opremom i efikasnim upravljanjem u pogledu javne sigurnosti - rekao je turski predsednik.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxlutz

    21. jun 2020 | 15:17

    mnogi nemogu podneti Tursku ekonomsku samostalnost Turska ekonomija je najveci izazov pre svega za Nemacku i delom za Francusku nagli rast turskih kvalitetni proizvoda direktno utice na ekonomije tih razvijenih drzava

  • Pavke

    21. jun 2020 | 14:59

    Erdogan će svojim glupostima i snovima uništiti Ataturkovu Tursku!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>