• 8

Ovo je rešenje za usko grlo na Voždovcu: Kreće saobraćajnica, ruše mnoge objekte na poznatoj trasi

Najveći problem pravno imovinski odnosi

  • 8
Borska ulica, BB

Foto: Beobuild

Raspisivanjem izvođačkog tendera pokrenute su pripreme za proširenje saobraćajnice koja povezuje Trošarinu sa Borskom ulicom na Banjici. Izvođenjem ovih radova biće rešeno jedno od mnogobrojnih beogradskih uskih grla, projekti u čijoj realizaciji najveći problem uvek predstavljaju imovinsko pravni odnosi. Tako je bilo i sa ovim projektom, koji je posle dugog rešavanja imovinskog čvora, konačno ušao u poslednju fazu, odnosno u izbor glavnog izvođača.

Saobraćajnica koja se proteže od Trošarine do pijace na Banjici i u nastavku raskrsnice sa Borskom ulicom, dugačka je 850 metara a biće proširena na profil 2+2 trake sa razdelnim ostrvom.

Prostor na kome će se širiti buduća saobraćajnica je delimično izgrađen, posebno u delu poteza od Trošarine do raskrsnice sa Bulevarom Oslobođenja, odnosno Ulice Save Maškovića, pa će pripreme za izgradnju podrazumevati rušenje više objekata na trasi. Sama raskrsnica Bulevara Oslobođenja, Crnotravske i Ulice Save Maškovica, projektom je planirana kao kružni tok, što je isto značajno unapređenje za protok saobraćaja u ovom delu, prenosi portal Beobuild.

Crnotravska ulica na Banjici biće širena na neizgrađenoj strani, a izgradnja nove saobraćajnice podrazumeva uklanjanje dela uličnog drvoreda i novu regulaciju raskrsnice sa Borskom ulicom.

Radovi će pored izgradnje nove saobraćajnice obuhvatiti zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujuci kanalizaciju, vodovod i elektrovodove. Biće izgrađena potpuno nova kablovska kanalizacija i postavljeno novo LED ulično osvetljenje temperature boje 3900K-4300K (neutralnobela). U Crnotravskoj ulici biće rađena i kompletna rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

Poslednja predaja ponuda i otvaranje tenderske dokumentacije će se obaviti 16. jula tako da se može očekivati da radovi na proširenju počnu već tokom leta.

Video: Pogledajte kako teku radovi na izgradnji puta Karajukića Bunari - Rasno

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    Jako dobra vest ali nema komentara. Izgleda ovakve stvari nisu bitne ljudima?!

  • Neko

    Trebalo je u isto vreme uraditi 4 trake sve do ulaza u naselje Stepa, nekako mi logično i ako ne živim u tom naselju ali prolazim svakodnevno tom trasom. Bar je tu bez objekata, samo izgraditi još dve trake.

  • gedza

    e dobro ste se setili

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke