• 4

Čovek koji je rame uz rame sa Sorosem i Bafetom: Bitkoin će pasti na 0!

"Virtuelna valuta nije investicioni cilj. To je samo kockanje"

  • 4
bitkoin

Foto: Pixabay

Investitor Džim Rodžers smatra da je bitkoin još uvek u balonu i da će ta kripto-valuta na kraju pasti na nulu i nestati.

Guru za investicije koji je govorio da je bitkoin balon koji se duva još 2017, nedavno je opet upozorio da će sve kriptovalute na kraju da nestanu.

- Kriptovalute među kojima je i bitkoin na kraju će pasti na nuli i povući će sve dole - naveo je.

- Oni koji koriste kripto valute misle da su pametniji od svojih vlada - rekao je Rodžers. - Zapravo, njihove vlade imaju nešto što "kripto ljudi" nemaju. To je oružje. To je i razlog zašto mislim da će kripto valuta na kraju nestati, jer se ne zasniva na oružanim snagama vlasti -

Došlo je do nejasne korelacije između porasta i pada cena kriptovaluta i vlada koje se ponašaju autoritarnije. Kada je predsednik SAD Donald Tramp naredio 1. juna rasterivanje demonstranata u blizini Bele kuće, cena bitkoina je porasla više od 8%.

Prema njegovim rečima, kriptovalute su za tren postale 100 i 1000 puta vrednije, a to je jasan balon koji ne može da garantuje nijednu cenu.

- Virtuelna valuta nije investicioni cilj. To je samo kockanje - istakao je on.

Pored Vorena Bafeta i Džordža Sorosa, Rodžers se smatra jednim od najvećih investitora na svetu. Njegovi stavovi se poklapaju sa Bafetovim, koji je rekao da "kripto valute u osnovi nemaju vrednost".

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neky

    23. jun 2020 | 18:45

    Pre svega dolar je fake a ova dva lika kupuju bitcoine kao da ih sutra nece biti, sa bitcoinima tj satoshijima (posto bitcoine nemam) sam rucao sa porodicom u restoranu i uredno platio racun njima. Postoje mnoga mesta u Srbiji koja primaju bitcoine i ostale valute kao sredstvo placanja.

  • Mamama

    23. jun 2020 | 18:27

    Čovek lupeta “Bitcoin će propasti jer nema oružane snage” hahhaa. Takodje ne postoji korelacija izmedju demonstranata ispred bele kuće i cene Bitcoina

  • Sasa

    25. jun 2020 | 14:57

    A ja se ponadao da ce bitcoin kupovina-prodaja biti nesta bolje od obicnog novca.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>