• 0

Telekom Srbija: Dali smo neobavezujuću ponudu za kosovskog operatera; Ahmeti: To ne znači ništa

"Takva ponuda trebalo da bude blokirana"

  • 0
Mobilni telefon

Pexels

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti saopštio je da je Telekom Srbija dao najvišu ponudu na tenderu za kupovinu kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko. 

U međuvremenu, oglasio se Telekom Srbija koji je saopštio da je dao neobavezujuću ponudu za kupovinu kosovskog operatora kompanije Ipko, a zbog ugovora o neotkrivanju informacija, do zatvaranja tendera ne smeju da izlaze sa detaljnijim informacijama.

Ahmeti je na svom Tviter nalogu objavio da je Telekom Srbija ponudila 155 miliona evra na tenderu za kupovinu Ipko. On je međutim naveo da bi takva ponuda trebalo da bude blokirana.

- Pre nekoliko godina, ponudu Albanca Elvina Gurika za Telenor Banku blokirala je centralna banka Srbije. Prvo priznanje! - poručio je Ahmeti.

- Tačno je da je Telekom Srbija dao neobavezujuću ponudu za kupovinu kompanije Ipko. Zbog ugovora o neotkrivanju informacija, koji smo potpisali u ovom procesu, do zatvaranja tendera ne smemo da izlazimo sa detaljnijim informacijama. Poznato je da Telekom Srbija ima jasnu ambiciju da širi svoje poslovanje, tako da i ova ponuda predstavlja još jedan korak u realizaciji tog cilja - kažu u Telekomu.

Vlasnik kosovskog operatera mobilne telefonije Ipko je Telekom Slovenije, sa 100 odsto udela.

Slovenacka kompanija je u julu prošle godine najavila je da će pokreniti proceduru prodaje kosovskog operatera, a u skladu sa svojom poslovnom strategijom u periodu do 2023. godine.

Ipko je osnovan 1999. godine, a u vlasništvo Telekoma Slovenije u potpunosti je prešao 2018. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari