• 0

Korak napred, dva nazad: Najveći najviše trpe, akcije padaju iz dana u dan

Dizni odlaže postepeno otvaranje Diznilenda u Kaliforniji, koji je bio spreman za doček gostiju 17. jula

  • 0
Miki Maus, Paja Patak, diznijev svet, Orlando Printskrin: Youtube/HannaaMontan

Kompanije koje su bile prisiljene da delimično obustave svoja poslovanja zbog pandemije Covid-19, ovo leto vide kao šansu da se vrate na pravi put. Ali, rast zaraženih virusom korona u mnogim američkim državama - koči planove.

Giganti kao što su Dizni i Epl sada moraju da umanje svoje planove ili promene smer. Šta se događa? Dizni odlaže postepeno otvaranje Diznilenda u Kaliforniji, koji je bio spreman za doček gostiju 17. jula.

Epl je najavio da će zatvoriti sedam prodavnica u Hjustonu, koje su inače u međuvremenu bile otvorene, nakon što je stavio ključeve u brave još 11 objekata širom Floride, Severne Karoline, Južne Karoline i Arizone. Ove odluke su posledica stanja u tri najmnogoljudnije američke države, a to su Florida, Tekas i Kalifornija.

Ako se rast zaraze nastavi u Hjustonu, to bi mogao da bude najteže pogođeni grad u Sjedinjenim Državama. Takvo okruženje stvara skup teških izbora za velika i mala preduzeća, koja moraju da otvore svoja vrata kako bi započela oživljavanje profita, istovremeno vodeći računa da njihovo poslovanje ne predstavlja pretnju za javno zdravlje.

Takođe, moraju da slušaju predstavnike vlade, a pogrešni koraci mogu biti štetni. Podsetimo, u Nemačkoj je čitava industrija mesa stala za dan, nakon što je otkriveno da je 1.500 radnika pozitivno na Covid-19, jer se menadžment "opustio" nakon ublažavanja mera.

"Volstrit Žurnal" piše da Dizni planira da pomeri premijeru ostvarenja "Mulan", zakazanu za 24. jul, jer je pitanje kada će bioskopi ponovo početi da rade.

Sa druge strane, Eplove akcije su u sredu blago pale, ali su ipak pobedile šire tržište, dan nakon što su dostigle najviši nivo. Diznijeve akcije su se pogoršale, i pale za 3,8 odsto u sredu, 24. juna. Za sada, od početka godine, pale su za 22 odsto.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>