• 1

Ništa od kompleksa u Kotoru, Rusi izgubili spor sa Crnom Gorom

Bivši izvršni direktor "Montenegroregiona", Aleksandar Šaporev, najavio je žalbu Apelacionom sudu na presudu i naglasio da će pravdu tražiti sve do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu

  • 1
Kotor

Kotor, Crna Gora / Foto: Pixabay / Kotor

Crnogorski Privredni sud odbio je tužbeni zahtev kompanije "Montenegroregion", u vlasništvu trojice Rusa koji su tužili Crnu Goru i Opštinu Kotor i tražili odštetu od skoro 18 miliona evra jer nisu mogli da izgrade turistički kompleks na placu koji su kupili.

Trojica ruskih državljana tražila su više od 17,84 miliona evra odštete, jer su navodno prevareni i više od 13 godina ne mogu da grade turističko naselje na placu koji su kupili u Morinju (Opština Kotor), a nakon izgubljenog spora moraće da plate više od 50.000 evra na ime troškova, prenose crnogorski mediji.

Po pravnosnažnosti presude, država Crna Gora je, kako je sud odlučio, dužna da im nadoknadi štetu od 7.140 evra. Sudija Dijana Raičković obavezala je "Montenegroregion" da zbog izgubljenog spora državi uplati 31.050 evra troškova, i Opštini Kotor dodatnih 24.300 evra.

Bivši izvršni direktor "Montenegroregiona", Aleksandar Šaporev, najavio je žalbu Apelacionom sudu na presudu i naglasio da će pravdu tražiti sve do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu. On zamera što je dve godine vođen postupak i žali se na visinu sudskih troškova.

Rusi su tužbom tražili 5,68 miliona za nadoknadu štete, a 12,15 miliona na ime procenjene izmakle koristi.

Video: Luksuzna super jahta Yas u Porto Montenegru

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>