• 0

Najbolje vesti iz Amerike do sad: 5 miliona novih poslova, pada nezaposlenost, ali "korona se sveti"

Nova radna mesta su dobra vest, ali očekuje se da porast broja novih zaraženih što može da uspori ponovno otvaranje ekonomije

  • 0
Korona virus Amerika SAD

Foto: Pixabay.com

Stopa nezaposlenosti u SAD pala je na 11,1% sa 4,8 miliona otvorenih novih radnih mesta u junu.

Ovakvi rezultati su iznad očekivanja ekonmista koji su predviđali da će biti otvoreno tek oko tri miliona radnih mesta.

Američki poslodavci su u junu dodali značajnih 4,8 miliona radnih mesta, jer se tržište rada poboljšalo drugi mesec zaredom, ali još uvek je daleko od povraćaja ogromnih gubitaka ovog proleća.

Država je sada povratila otprilike jednu trećinu od 22 miliona radnih mesta koje je izgubila zbog recesije pandemije.

Strah sada ide u smeru da se opet ekonomije ne zatvore. Upravo to je uticalo na to da se broj Amerikanaca koji su tražili pomoć za nezaposlene jedva da je pao prošle nedelje na 1,47 miliona.

On je i dalje više nego udvostručen u odnosu na 1982. godine. A ukupan broj ljudi koji primaju pomoć za posao i dalje ostaje znatnih 19 miliona.

Kalifornija je ponovo zatvorila barove, pozorišta, neke restorane... Florida je takođe ponovo zatvorila barove i plaže. Teksas je preokrenuo neke napore da bi ponovo otvorio svoju ekonomiju. Njujork je pauzirao svoje planove.

Analitičari ovo opsiju kao oporavak radnih mesta u SAD, koji može biti kratkotrajan jer se koronavirus vraća, da se osveti.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke