• 8
 ≫ 

"Dobar dan" 9.000 dinara, a majstori prebukirani: Može ugradnja, ali tek za 15 dana

 ≫ 

Dok temperatura u Srbiji raste, građani čekaju danima, pa i nedeljama, na ugradnju klima uređaja

  • 8
Starija žena podešava temperaturu sobe Foto: Shutterstock

Svako leto ista priča: majstori za popravku ili ugradnju klima-uređaja su bukirani danima unapred, uprkos sve većem broju specijalizovanih firmi i stručnjaka za ovu oblast.

Pre nekog vremena, pitali smo se kako će im posao sada ići, budući da su klime glavni neprijatelji virusa korona, mada se to pre svega odnosi na prostore poput kafića, restorana, prevoza, tržnih centara.

Visoke temperature su nas takoreći dočekale na "krivoj nozi", jer su usledile odmah posle dana hladnijih za jun, kiša i lošeg vremena. A onda je krenulo uporno okretanje brojeva majstora za klime, jer je i onome ko već ima ovaj uređaj - potreban termin, radi redovnog čišćenja i održavanja.

S druge strane, naša sugrađanka je pre neki dan, krajem juna, pozvala majstora kako bi ugradila novu klimu, misleći da će posao biti gotov u kratkom roku. Međutim, prvi slobodan termin je 14. jul.

Dakle, za ove majstore posla definitivno ima, uprkos koroni, a zahvaljujući tome što je ovaj izdatak mnogima leti na listi prioriteta.

Ugradnja košta najmanje 9.000 dinara, što je svakako dobar dogovor uzimajući u obzir da je mušterija već kupila svoju klimu, pa majstor nema dodatne troškove, osim dolaska. Inače, na internetu možete pronaći ponude da ugradnja košta 50-60 evra, ali se kablovi dodatno naplaćuju, oko 10 evra po metru.

Video: Ode još jedan glečer. Turisti oduševljeni dok se klimatolozi hvataju za glavu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zanna

    3. jul 2020 | 20:04

    Nikad, ali nikad nisam dočekala majstora onda kad je rekao, i nikad ali nikad nije bila ta cifra (uvek malo više materijala), i nikad ali nikad posao nije uraďen do datuma za koji smo se dogovorili. A prolazili su kroz moju kuću moleri, zidari, keramičari... kad mi neko spomene majstore prevrne mi se źeludac. I iza svakog sam popravljala, ni jedan nije uradio posao kako valja.

  • Jeste, da

    3. jul 2020 | 13:22

    Sve, sve, ali zanat.

  • Mix

    3. jul 2020 | 19:58

    Klimu mora da ugradi firma ili servis a ne majstor, inace garancija ne vazi.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>