• 32

Vučić: Jasno vam je - privreda celog sveta je u kolapsu, ali obećavam da ćemo biti najbolji

Čeka nas teška jesen, rekao je Vučić

  • 32

Mi trošimo na dnevnom nivou milione evra za zaštitu ljudi. Jasno vam je da privreda u celom svetu u kolapsu - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučič.

Podsetio je da je danas isplaćen treći minimalac kao pomoć privredi.

Vučić je istakao da penzioneri ne moraju da brinu za penzije, i da će biti isplaćivane na vreme. 

Rekao je i da se sprema dodatno ulaganje u putnu infrastrukturu.

- Moramo da radimo, da radimo više da bismo mogli da opstanemo - rekao je i podsetio da ćemo biti najbolji.

Vučić je obećao da, "i pored teških stvari koje nas čekaju na jesen, da će Srbija po rezultatima biti bolja od svih drugih".

- Nisam došao da tražim alibi, da kažem da ćemo biti lošiji, već vam kažem da ćemo biti bolji od svih - poručio je Vučić.

Kazao je da nas čeka mnogo teških stvari od Kosova, onoga što nas čeka na jesen i onoga što u ekonomiji moramo da uradimo, naglasivši da moramo da radimo više, da budemo disciplinovaniji, da bismo mogli da opstanemo.

Ukazao je da niko ne može da ga demantuje za to da ćemo biti bolji od svih, kao što ne mogu ni za broj testova.

Finansijski sistem stabilan

Finansijski sistem je stabilan, istakao je Vučić i dodao da je Srbija i do sada uspevala uspešno da se bori i postigne izuzetne rezultate u ekonomiji i tokom kovid krize.

On je ukazao da je privreda u celom svetu u kolapsu, a da u SAD očekuju 40 miliona nezaposlenih, dok je, kaže, u Srbiji nezaposlenost za 6.000 niža nego što je bila.

- Do sada smo uspevali da se borimo i postignemo izuzetne rezultate u ekonomiji tokom krize - rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je istakao da je ukupna pomoć privredi oko 278 milijardi dinara, odnosno 2,35 milijardi evra.

- Mala Srbija je ubrizgala toliki novac privredi u prethodna tri meseca, a time proporcionalno broju stanovnika, ne mogu da se pohvale ni najsnažnije evropske zemlje - rekao je Vučić i dodao da je u garantnim šemama i kreditima izdvojeno više od 1,128 milijardi dinara, a oko 105 milijardi na ime odloženih poreza i doprinosa.

Ponovio je da se smanjuju procene rasta za gotovo sve zemlje, Italiju, Francusku, Hrvatsku, Nemačku, Belgiju, Portugal..., a da je MMF za Srbiju zadržao procenu od minus tri.

Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije saopštila je ranije da će Vučić govoriti o razgovorima o formiranju nove Vlade Republike Srbije, nastavku dijaloga između Beograda i Prištine i planova za suzbijanje epidemije kovid 19.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i ministar finansija Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SW

    A u Subotici minimum 2000 ljudi ostalo bez posla u industrijskoj zoni.

  • Zeljko85

    Bravo, ovakve reči ohrabrenja mnogo znače jer Vučić ubek govori istinu.

  • Biljana

    Od ovakvih izjava se i desava sve ovo! Ne treba nam da budemo najbolji, nego da ostanemo zivi i zdravi!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke