• 0

EBRD: Spremni smo za nova ulaganja, to je znak stabilnosti Srbije

"Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije", kaže resorna ministarka

  • 0
DEPONIJA VINČA ZAJAM ZUZANA HARGITAI Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Zuzanom Hargitaj.

Mihajlovićeva i Hargitaj saglasile su se da je dosadašnja saradnja ministarstva i EBRD i na infrastrukturnim projektima od velikog značaja za Srbiju, kao i da će saradnja biti nastavljena u obostranom interesu.

Mihajlovićeva je izazila veliko zadovoljstvo što EBRD želi da nastavi da ulaže u vodeće projekte u oblasti železnice, avio i vodnog saobraćaja, što će dodatno ojačati ekonomski razvoj zemlje, kaže se u saopštenju.

- Saradnja sa EBRD i njihova spremnost za nova ulaganja u Srbiju pokazuju stabilnost naše zemlje i javnih finansija i kako ova banka vidi ekonomiju naše zemlje. Značajno je i što EBRD želi da ulaže i u manje projekte koji su od velikog značaja za veliki broj građana Srbije, kao što je finansiranje rehabilitacije mreže regionalnih puteva, za šta su EBRD i EIB spremni da ulože ukupno 100 miliona - istakla je Mihajlovićeva.

Direktorka EBRD je izrazila i spremnost da ova banka učestvuje u realizaciji jednog od najvećih infrastrukturnih projekata, a to modernizaciji železničkog Koridora 10 od Beograda do Niša.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>