• 0

Evo gde se seli Kvantaš iz Bloka 42: Kreće izgradnja puta u privrednoj zoni "Autoput" na N. Beogradu

Ulica će biti duga 605 metara, široka 21 metar, imaće oko 44 ara travnatih površina sa 80 stabala

  • 0
Radovi na putu, rad, put, radnik

Foto: Shutterstock

Na području privredne zone "Autoput" na Novom Beogradu, iza carinske ispostave "Terminal Beograd", u toku je izgradnja saobraćajnice duge 605 metara koja će omogućiti pristup budućim privrednim i komercijalnim sadržajima u tom delu privredne zone.

Reč je o saobraćajnici S-39 koja će imati kompletnu infrastrukturu, do sada su postavljene cevi sekundarne kanalizacije i vodovoda, a završavaju se radovi na kišnom kolektoru prečnika 1,5 metara koje je danas obišao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Možda će nekom izgledati čudno što se ova ulica radi jer iza nje nema nikakvih objekata, ali ova ulica je važna kako bismo omogućili da se pristupi privrednoj zoni ''Autoput'' jer je, kao što znate, jedna od najvažnijih stvari koje radimo u Beogradu otvaranje radnih mesta - rekao je Vesić.

Naveo je da će ulica biti duga 605 metara, široka 21 metar, imaće oko 44 ara travnatih površina sa 80 stabala, kao i 18 stubova javnog osvetljenja.

Ulica će, kaže, omogućiti direktan pristup već prodatim i lokacijama koje će biti prodate u ovoj privrednoj zoni što će, dodaje, omogućiti izgradnju privrednih objekata koji će zapošljavati više stotina ljudi.

Vesić je naveo da će u budućnosti biti urađena saobraćajnica S-40 koja će omogućiti pristup i drugim lokacijama koje su planirane za prodaju, kao i ulica koja vodi prema veletržnici tako da će, istakao je, ovaj kraj biti potpuno saobraćajno i infrastrukturno opremljen.

Dodao je da će tu biti i Kvantaš, koji će biti premešten iz Bloka 42, te da će to biti mesto gde će saobraćati veliki broj automobila.

Naveo je da je za Beograd najvažnije da se "osvoje" različite zone po obodima grada kako bi se tu gradile fabrike i obezbedila nova radna mesta jer, dodao je, nije realno da se fabrike grade u centru grada.

Zato se, ističe, ovakvim projektima omogućava dolazak investicija vrednih stotine miliona evra i otvaranje novih radnih mesta.

- Zato je ova ulica važna jer pokazuje da strateški planiramo razvoj Beograda, da ne radimo samo od danas do sutra već da će se pravi rezultati ovih radova videti u narednih nekoliko godina i tada, kada ovde budemo imali postrojenja, ulice, novi Kvantaš svi će videti kako se deo po deo Beograda menja i šta znači pravi razvoj grada - rekao je Vesić.

Na području privredne zone "Autoput" 2017. godine prodato je 3,3 hektara zemljišta u javnoj svojini, 2019. godine 2,1 hektar, a trenutno je u toku javni oglas za otuđenje još tri hektara.

Na području cele te privredne zone, Grad Beograd ima u svojini još oko sedam hektara zemljišta koje će se u narednom periodu pripremiti za otuđenje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>