• 1

Mišokalipsa? Korona je probudila pacove koji napadaju ljude, ekonomija zbog toga - tone

Sve veći broj stanovnika odlazi iz grada, a to počinje da bude problem po lokalnu ekonomiju

  • 1
mišolovka

Foto: Pixabay

 

Otkako je Njujork 22. juna dozvolio opet restoranima da poslužuju večere na otvorenom, pojavile su se žalbe da glodari napadaju hranu.

To ide i dalje, pa postoje tvrdnje da pacovi, očajni zbog nedostatka hrana tokom pandemije, navodno, napadaju ljude.

Vlasnici preduzeća i restorana pozvali su grad da se pozabavi ovim problemom, ali i grad i država su usredsređeni na to kako da ponovo pokrenu ekonomiju a da izbegnu drug talas koji bi bio razoran.

Maks Kejzer i Stejsi Herbert u emisiji na RT, su se bavili ovom tempom ali i uopštenom situcijom na tržištu rada. Kako navode, raste broj onih koji se prijavljuju za naknade za nezaposlene. Pored toga, primećuju, sve veći broj stanovnika odlazi iz grada.

U međuvremenu, porez na imovinu je najveći izvor prihoda Njujorka. Prema statističkim podacima, u junu je zabeležen i najmanji broj novih ugovora o zakupu za taj mesec u deceniji, pri čemu su stanodavci i posrednici ponudili podsticaje da privuku zakupce.

Može da bude, navodi Kejzer, i gore od napada pacova - ako stanodavci propadnu, propašće i banke, a onda će sve propasti.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mako

    Moja Baka bi rekla : biće rata , kada se pacovi okupljaju u većem broju , predskazuju rat .

    13
    1

    Podelite komentar