• 0

Najoštriji pad u poslednjih 25 godina: Dobit Koka-Kole pala za trećinu, ali ne gube nadu

Neto zarada Koka-Kole u drugom fiskalnom tromesečju iznosila je 1,78 milijardi dolara, što je pad u odnosu na 2,61 milijardi dolara iz 2019.

  • 0
Koka kola reklama

Printscreen/Youtube/Coca-Cola

Gigant Koka-Kola beleži najoštriji pad prilagođene dobiti u drugom tromesečju, u poslednjih 25 godina, a on iznosi čak 33 odsto po akciji na godišnjem nivou.

Ipak, kako navode iz kompanije, a prenosi CNBC, polako uočavaju rast tražnje usled ublažavanja karantinskih mera. Neto zarada Koka-Kole u drugom fiskalnom tromesečju iznosila je 1,78 milijardi dolara, ili 41 cent po akciji, što je pad u odnosu na 2,61 milijardi dolara ili 61 cent po akciji u istom periodu 2019.

Kada se izuzmu jednokratne stavke, Koka-Kola je zaradila 42 centa po akciji, što je iznad 40 centi po akciji koliko su predviđali analitičari u anketi finansijske kompanije "Refinitiv".

Neto prodaja Koka-Kole je u izveštajnom periodu pala za 28 procenata na 7,2 milijarde dolara, što je u skladu sa očekivanjima tržišnih aktera. Uočen je i pad potražnje za Koka-Kolom Zero, koja je inače bustovala prodaju kompanije, za oko 4 odsto.

Ostala bezalkoholna pića, poput kafe i čaja, još teže su odgovorila na krizu.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>