• 0
 ≫ 

Ovako Maldivi mame turiste: Osoblje čisti preko dana, a test se ponavlja na 96 sati o trošku resorta

 ≫ 

Odmaralište Soneva Fushi je među prvima spremno da dočeka svoje verne goste

  • 0
maldivi

Maldivi / Foto: Pixabay

Maldivi su se ove nedelje ponovo otvorili za međunarodne posetioce, nakon duge pauze koja je trajala od 27. marta.

Iako je veliki deo sveta (opet) zatvorio svoje granice ili primenio strože mere u vezi sa putnicima koji dolaze, Maldivi neće zahtevati karantin, već samo proveru temperature na aerodromu.

Postoji još jedno pravilo: posetioci moraju da rezervišu celokupni boravak u istom odmaralištu tokom jedne posete. Ministar turizma te zemlje kaže da je uticaj pandemije na ekonomiju i turizam, od kojeg Maldivi zavise, mnogo razorniji od uticaja cunamija iz 2004. godineglobalne finansijske krize (2008).

Sa pola miliona stanovnika, Maldivi su zabeležili više od 2.700 slučajeva Covida-19.

Vlada Maldiva je prvobitno saopštila da će turisti morati da plate novu naknadu za vizu u iznosu od 100 USD i još 100 dolara za test na Covid-19 na aerodromu, plus da ostanu najmanje 14 noći u ovoj egzotičnoj zemlji. Međutim, odustali su od ovih zahteva.

Uprkos tome što je država otvorena za poslovanje, hoteli se postepeno otvaraju, pri čemu mnogi nemaju nameru da ugoste turiste pre septembra ili oktobra.

Međutim, odmaralište Soneva Fushi spremno je za goste iz celog sveta, a igra na kartu poštovanja svih mogućih mera, kako bi gosti bili sigurni na letovanju. Naime, svaki gost po dolasku dobija masku i testira se na Covid-19 o trošku resorta.

Dok ne dođu rezultati, oni moraju ostati u svojoj sobi, što traje između šest i 24 sata. Ako su negativni na Covid-19, mogu slobodno da se kreću, ali i dalje moraju da mere temperaturu na dnevnom nivou. Četvrtog dana njihovog boravka na Maldivima test se ponavlja.

Iz resorta kažu da je ovo pravi način da gostima bude lepo i prijatno, jer fizička distanca nije nešto što se ljudima dopada: kada dođu na more, žele da se druže i osećaju lepo, a ne da paze gde će da sednu ili sa kim popričaju. Ovo je stav odmarališta Soneva Fushi.

Zapravo, 55 odsto njihovog prihoda dolazi od gostiju-povratnika, koji se često mešaju jedni s drugima. Maldivi žele da namame turiste i svojom pustom prirodom i tihim plažama, kao i apelom doktora da je bolje boraviti na otvorenom prostoru u doba pandemije.

Sa druge strane, hoteli kao što je Hilton, otvaraće svoja vrata vrlo pažljivo, a politika je kažu sledeća: "Ranije nije bilo dopustivo da klijenti gledaju osoblje hotela kako sprema i čisti, to se radilo noću. Sada je baš to cilj - da gosti vide proces sređivanja i dezinfikovanja, i da im to ulije sigurnost".

Video: Svi bismo u ova sumorna jutra da se budimo ovako i da doručkujemo ispod površine mora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>