• 2
 ≫ 

Ugostitelji u čudu: Za manje od 24 sata, dobili skoro 1.000 prijava za posao

 ≫ 

Gazde jednog restorana iz Velike Britanije kažu da u tom vremenskom okviru obično dobiju 30-ak prijava i da ova cifra govori o "tužnoj situaciji" koja vlada na tržištu rada

  • 2
Ručak u restoranu, konobarica, prijatelji, kafana

Foto: Shutterstock

Velika Britanija je jedna od najteže pogođenih zemalja tokom korona krize, a tek od skoro je dozvolila otvaranje barova i restorana, koji su mesecima bili pod ključem.

Ekonomska poljuljanost je širom sveta, pa i tamo, dovela do gubitka radnih mesta, masovnih otkaza, prelaženja na rad od kuće. Ali, rad na daljinu za mnoge nije opcije, posebno one zaposlene u uslužnim sektorima.

Nedavno je planula vest o jednom restoranu iz Mančestera, koji je dao oglas za novog radnika, a gazde su ostale zaprepašćene kada su videle koliko ljudi je poslalo prijavu. Očekivali su 30-ak zainteresovanih, ali se za traženu poziciju prijavilo 963 ljudi, i to za manje od jednog dana.

Kako su naveli, u tom vremenskom okviru optimalno je očekivati oko 30 prijava, međutim, ova visoka cifra je pokazatelj u kakvoj situaciji je Velika Britanija. Ono što su takođe primetili: nisu se prijavljivali samo uslužni radnici, već i visokokvalifikovane osobe iz drugih struka.

Ugostiteljstvo je u proteklom periodu pretrpelo veliku štetu, a čak i kada su objekti ponovo otvorili svoja vrata - imali su veliki izazov da sve organizuju, počev od fizičke distance i novog rasporeda u zatvorenom prostoru, pa do dezinfekcije i ograničenog radnog vremena.

Video: Njive u zapadnoj Srbiji nisu idealne samo za maline: Proizvođači pšenice zadovoljno trljaju ruke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovidlovski

    28. jul 2020 | 06:21

    Potpuno ista slika je u Srbiji,niste morali citati naslove u V.Britaniji,samo da ste se prosetali po nasim grafovima,potpuno isto,jedina grana koja opstaje je ugostiteljstvo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>