• 6

Bezos je toliko bogat da ne može da potroši sav novac koji ima, sve i da hoće

Akcije Amazona su drastično uzletele ove godine, a za to je zaslužna korona

  • 6
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Osnivač Amazona, Džef Bezos, u samo jednom danu je zaradio 13 milijardi dolara, kada su akcije diva za onlajn trgovinu naglo uzletele i dostigle vrednost od 2.962 dolara.

Sada na Bezosovom računu leži 189 milijardi dolara, što ga čini najbogatijim čovekom na svetu, i to već maltene svako zna. Međutim, ono što mnogi ne znaju, jeste da su ekonomisti izračunali da ne postoji teoretska šansa da on sav taj novac i potroši, za života, šta god da kupuje i u šta god da ulaže.

Ova godina je za Amazon bila plodna, o čemu najbolje govori ovaj podatak: kompanija je 2020. započela s cenom akcija od 1.898 dolara, ali je maksimalno profitirala usred krize, kada su svi drugi propadali. To je zato što je naglo skočila potreba za onlajn kupovinom, usled karantinskih mera.

Bezos ima oko 11 odsto udela u Amazonu, a novca koliko vredi BDP Ukrajine i Mađarske, a "smeška" mu se i Grčka. Ukratko, zbog uticaja Amazona na globalnom tržištu, odnosno monopola u SAD, mnoge slične firme su propale jer nisu uspele da se izbore s ljutim konkurentom.

Jasno je da akcije idu gore-dole, ali čak i ako padnu, Bezosu svakako ostaje čvrsto tlo pod nogama.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    POSALJI MENI PAR HILJADA DA MI BUDE BOLJE KAD VEC IMAS TOLIKO BILA BI TI ZAHVALNA

  • nikolas

    JOS UVEK JE SICA ZA ONE STO IMAJU TRILIONE DOLARA !!!

  • Jonny bravo

    Postace milioner za par meseci ako ozeni srpkinju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke