• 3

EPS: Kineske kompanije plaćaju struju

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ demantuje navode koji su se pojavili u delu javnosti da kineske kompanije ne plaćaju električnu energiju.

 • 3
Struja, električar

Foto: Shutterstock

Naime, kompanija „Železara Smederevo“ d.o.o. je u stečaju, pa je celokupan iznos potraživanja prijavljen u stečajnu masu i priznao ga je Privredni sud. Novi vlasnik redovno izmiruje sva potaživanja prema EPS-u.

„Serbia Zijin Copper“ d.o.o. iz Bora je vlasnik nekadašnjeg RTB Bor. Novi vlasnik je preuzeo prava i obaveze RTB Bor i nastavio da posluje pod novim imenom. Dug Rudarsko-topioničarkog basena Bor nastao u periodu od 1. 4. do 31. 10. 2016. godine je reprogramiran i novi vlasnik „Serbia Zijin Copper“ d.o.o. uredno ga izmiruje u skladu sa zaključenim reprogramom i planom otplate. Napominjemo da je samo u ovoj godini iznos duga smanjen za 1,37 milijardi dinara.
Sve ove informacije su i navedene u delu koji se odnosi na 20 najvećih dužnika i objavljene su javno na sajtu EPS-a. - saopštili su iz EPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Bugiman

  A sta je sa ostalima? Zasto su privilegovani da ne placaju? To su milioni evra..i nikom nista,a gradjanima za 10000 odeeeee...samim tim sto ne placaju,ubijaju konkurenciju ako je imaju...svaki privatnik MORA da plati sve na vreme...a ovi "divovi" na lepe oči...na zalost,svakako ce propasti te firme...

  3
  0

  Podelite komentar

 • Milan

  Dali to Djilas udara na kineze

  2
  2

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke