• 0

Luksuzni kruzeri više ne haju za Karibe i Majami: Ovo je nova lokacija, a drugo ime joj je izolacija

Najhladnije mesto na Zemlji je nova atrakcija za sve koji uživaju u dugim plovidbama i istraživanju prirode

  • 0
Antarktik, otapanje leda, globalno zagrevanje Led se otapa sve više / Pixabay.com

Možda Antarktik, jedini kontinent koji je primarno nenaseljen (na njemu, zapravo, nema stalnih stanovnika) nije idealno mesto za boravak, ali kruzer koji vas ove godine vodi do njega - definitivno jeste. I to ne jedan, već plovila nekoliko luksuznih kompanija za krstarenje.

Manji kruzeri planiraju da isplove i stignu sve do Antarktika, ove i naredne godine, iako je pandemija Covid-19 obustavila rad ogromnog broja velikih svetskih kruzera. Ovaj put, dakle, fokus nije na toplim Karibima, a razloga za to je nekoliko.

Tu je želja za otkrivanjem misterioznog kontinenta, kao i potreba za izolacijom u doba pandemije, a budući da se zaraza i dalje munjevito širi SAD, ta destinacija više nije tako privlačna svetskim putnicima.

Prema naredbi koja važi do 30. septembra ove godine, kruzeri koji se upute na najhladnije mesto na Zemlji ne smeju da prevoze više od 200 putnika i moraju da zaobiđu vode Sjedinjenih Država.

Scenic Eclipse kruzer je lansiran 2019, i dizajniran je isključivo za krstarenje u polarnim regionima, a može da primi 228 putnika. Poseduje 114 apartmana, svaki ima terasu, i nema manje od 30 m2. Tu su i daleko luksuzniji apartmani, čije kupatilo ima kadu s pogledom na more.

scenic eclipse, luksuzni brod, kruzer Scenic Eclipse / Printsrkin: Youtube/Getaway

National Geographic Endurance je predstavljen ove godine, a enterijer kruzera je impozantan jednako kao i eksterijer. Zanimljivo je da ima 13 apartmana nazvanim po svetskim polarnim istraživačima. Svi gosti večeraju zajedno - vrhunska jela koja sprema glavni kuvar na kruzeru.

Crystal Endeavor i La Datcha su kruzeri 2021. godine, a prvi treba da isplovi na Antarktik u novembru naredne godine. Boravak od 11 dana na ovom zanimljivom putovanju košta 13,449 dolara po osobi, a uključuje sve obroke, pića, izlete i uslugu posade.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>