• 0
 ≫ 

Poznato gde prvo ide Džordanova donacija vredna 100 miliona dolara

 ≫ 

Njegove patike brenda Najki bi uskoro mogle biti prodate za neverovatnih 650.000 do 850.000 USD

  • 0
Michael Jordan, Majkl Džordan

Majkl Džordan / Foto: Tanjug/AP

Jedan od najplaćenijih sportista u istoriji, Majkl Džordan, početkom juna je doneo odluku da donira 100 miliona dolara u borbi protiv rasizma, a na ovaj potez ga je navelo ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda.

- Stojim uz one koji se bore protiv rasizma i nasilja prema tamnoputim ljudima u našoj zemlji. Dosta nam je - rekao je tada on.

Sada je konačno i otkriveno kome najpre ide taj novac, a o tome piše Blumberg. Oko 1 milion dolara pojedinačno će dobiti organizacije "The NAACP Legal Defense and Educational Fund", zatim "The Formerly Incarcerated Convicted People and Families Movement" (FICPFM).

Organizacija "Black Voters Matter" dobija 500.000 dolara, a košarkaška legenda kaže da će prioritet njegovog  filantropskog angažmana biti na socijalnoj i ekonomskoj pravdi, kao i na obrazovanju.

Inače, koliko je snažan njegov uticaj govori i podatak da je 11 pari Najki patika koje je Džordan nosio stavljeno juče na aukciju kuće Kristis. One s njegovim potpisom bi mogle biti prodate za čak 650.000 do 850.000 dolara.

Video: Šampionski NBA prsten Kobija Brajanta izlazi na aukciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>