• 0

Njih 8.000 spremalo se danas da krene na odmor, država im poništila svih 8.000 voznih karata

Državne železnice, odlučille su, da u poslednji cas, dodaju nove vagone

  • 0
Đenova, Italija, Korona

Foto: Tanjug/Tijana Radojković

Osam hiljada Italijana koji su kupili karte za voz "Italo", sa namerom da danas krenu na odmor, ostaće kod kuće, jer je upravo toliko karata poništeno nakon što je ministar za zdravstvo Roberto Speranca, objavio da ostaje na snazi obaveza držanja distance među putnicima od najmanje 1 metar, što je smanjilo kapacitet vozova za 5o odsto, piše agencija Ansa.

Kompanija "Italo" koja je vlasnik i upravlja brzim vozovima krivi vladu da je navodno "odluku da vozovi saobraćaju po režimu za vreme vanrednog stanja" donela u poslednji čas i tvrdi da je ovim potezom vlade izgubila 3 miliona evra.

To, međutim, ne odgovara istini jer mera vlade o obaveznoj distanci, kao zaštita od širenja Covida19, nije nikada ni prestala da važi.

Državne železnice, odlučille su, da u poslednji cas, dodaju nove vagone i da, kada to nije moguće drugačije, razmeste putnike i u vagone za klasu niže od plaćene, računajući da je i to bolje nego odgoditi već rezervisani odmor.

Ovaj vikend je prvi veliki pokret italijanskih turista koji su, anketirani u vreme pandemije Covida19, na pitanje šta im najviše nedostaje upravo govorili: more.

Video: Krv prštala na sve strane u avionu zbog dvojice putnika koji nisu želeli da nose masku tokom leta

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>