• 0

Da li je rešenje ili fatalna greška da Majkrosoft kupi TikTok? Vreme curi

Američki gigant namerava da zaključi pregovore do 15. septembra

  • 0
Zaposleni u Majkrosoftu u proseku su radili 4h duže na nedeljnom nivou

Foto: Shutterstock

Američki IT div Majkrosoft potvrdio je da vodi pregovore s kineskom tehnološkom kompanijom BajtDens o preuzimanju njihove aplikacije za objavljivanje kratkih video klipova TikTok u SAD-u.

U saopštenju objavljenom u nedelju, Majkrosoft je naveo da će nastaviti da sarađuje s vladom SAD po ovom pitanju i da namerava da zaključi pregovore do 15. septembra.

Ako ovaj posao završi po planu, Majkrosoft će time istovremeno razrešiti polemike koje se od nedavno vode u Vašingtonu vezano za aktivnost TikToka i ojačaće svoju poziciju u potrošačkoj tehnologiji.

Ovo saopštenje je usledilo dva dana nakon što su svetski mediji izvestili da je Majkrosoft zainteresovan za kupovinu aplikacije, koja je u vlasništvu kineske kompanije.

Predsednik SAD-a Donald Tramp se oglasio ubrzo posle tih izveštaja izjavom da se protivi ideji da Majkrosoft kupi TikTok i da će preduzeti korake za zabranu te aplikacije u zemlji.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke