• 0

Ove kompanije rade od kuće do 2021. godine ili - zauvek

Među njima su tehnološki divovi poput Gugla, Fejsbuka, Tvitera...

  • 0
google, sony music, amazon, facebook, twitter, scotiabank

Foto: Wikipedia

Dok se korona virus i dalje širi svetom, ali i Sjedinjenim Državama, kompanije se mire sa novom realnošću kada je posao u pitanju, i mnogi revidiraju svoje planove da se vrate u kancelarije.

Neki zaposleni se neće vratiti u svoje kancelarije najmanje do 2021. godine, dok drugi možda više nikada neće videti svoj radni prostor. I ne, nije to samo zbog pandemije i straha od zaraze, već i zato što kompanije tako štede novac, a i zaposlenima odgovara "fleksibilnija atmosfera".

Sve je krenulo od Fejsbuka i Tvitera, koji su rad od kuće učinili ravnopravnim, a onda je Gugl prošle nedelje najavio da će njegovi radnici na taj način raditi sve do leta sledeće godine. Generalni direktor Sundar Pičai je tom prilikom rekao: "Nadam se će vam ovo pružiti fleksibilnost koja vam je potrebna da uravnotežite posao sa brigom o sebi i svojim najmilijima, tokom sledećih 12 meseci".

Zbog obustave rada škola i vrtića u SAD, žene su najteže pogođene recesijom, a neke kompanije su na dobrom putu da to i prepoznaju. Ono što je jasno, jeste da kancelarije neće izgledati isto za zaposlene koji trenutno rade kod kuće, ali planiraju povratak u 2021. godini.

Rad od kuće zauvek

 

Važi za sledeće kompanije: Facebook, Twitter, Square, Slack, Shopify, Zillow. Vrlo je moguće da će se ovoj listi priključiti još firmi, u zavisnosti od toga kako se situacija ubuduće bude odvijala, na zdravstvenom i ekonomskom planu.

Google, kompanija, logo

Zgrada kompanije Gugl / Foto: Tanjug/AP

Ipak, i ovakav način rada dolazi sa određenom cenom. Na primer, osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, rekao je da rad od kuće podrazumeva i niže plate za one koji se odluče na takav potez, jer je život u okolnim mestima daleko jeftiniji nego onaj u Silicijumskoj dolini, u kojoj je sedište kompanije.

Povratak tek 2021. godine

 

Važi za sledeće kompanije: Google, Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music, Amazon corporate, Viacom, Scotiabank, RBS (Royal Bank of Scotland), Group Nine MediaIndeed.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>