• 0

Amazon dobio zeleno svetlo: Širi se na važnom evropskom tržištu, da li konkurenti treba da strepe?

Komisija za zaštitu konkurencije i tržišta Velike Britanije donela je konačnu odluku kojom je odobrila da se nastavi Amazonovo manjinsko ulaganje u Delivero

  • 0
Food Delivery business, dostava hrane

Foto: Shutterstock

Amazon je konačno dobio saglasnost za kupovinu manjinskog udela u britanskom startapu za dostavu hrane Delivero, čime je okončana dugotrajna bitka u kojoj je američki gigant uveravao regulatorna tela u Velikoj Britaniji, da ovaj sporazum neće ugroziti tržišnu konkurenciju.

Kako je preneo CNBC, Komisija za zaštitu konkurencije i tržišta VB donela je konačnu odluku kojom je odobrila da se nastavi Amazonovo manjinsko ulaganje, a time će ovaj div za elektronsku trgovinu preuzeti 16-procentni udeo u kompaniji Delivero.

Ovaj servis za dostavu hrane je u maju prošle godine izvestio da je prikupio jednu rundu finansiranja u iznosu od 575 miliona dolara, kao i da je vodeći ulagač upravo Amazon. Ipak, samo dva meseca kasnije, Komisija je blokirala ovaj sporazum i od tada traje "bitka".

U decembru 2019. Komisija je pokrenula zvanični postupak, sa ciljem da ispita potencijalne implikacije koje bi taj sporazum imao na tržišnu konkurenciju. Ipak, očigledno je ustanovljeno da rivali nemaju razloga za brigu.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>