• 0

Da li ste čuli za Sea? Gubili su novac dan za danom, a onda uvećali akcije 880%

Firma je osnovana u Singapuru, 2009. godine, a sada je glavna pretnja Tensentu i Alibabi

  • 0
Korona virus, berza, uticaj na svetsku ekonomiju

Foto: Shutterstock

"Sea Ltd." grupacija iz Singapura, usmerena na gejming, e-trgovinu i beskontaktno plaćanje, tiho je postala najuspešnija kompanija na svetu po rastu akcija.

Naime, sve tri oblasti poslovanja kojima je ova kompanija dala primat - pogodne su za rast tokom korona krize, a na Vol Stritu se upravo polemiše o tome da li će "Sea" moći dostojno da zameni Alibabu i Tensent, ili će biti poput "naduvanog balona koji naprasno pukne".

Akcije ove kompanije porasle su 880% u poslednjih 18 meseci, dakle, tome nije doprinela samo korona, ali je ona sasvim sigurno unapredila taj proces. Ovo je ujedno najveći dobitak, na svetskom nivou, kada govorimo o kompanijama sa početnom tržišnom vrednošću od najmanje milijardu dolara.

- Ne volimo previše da razmišljamo o našem uspehu ili kako smo do ovde stigli - rekao je kratko direktor kompanije, Forest Li (42).

Iako nije hteo da otkriva mnogo toga o akcijama, Li je dodao da od aprila svaki dan odlazi u kancelariju, 7 dana u nedelji. Razlog za to je potražnja za mobilnim igricama i platformom za onlajn kupovinu, nastala tokom karantina, a "Sea" takođe pokušava da dobije licencu za e-bankarstvo na nivou Singapura.

Kako kaže, cilj im je da ubrzaju svoje finansijske usluge.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke