• 2

Presedan: Mark Zakerberg se konačno pridružio klubu 100+ milijardi dolara

Akcije kompanije Fejsbuk su tokom pandemije rasle, uprkos povremenim medijskim potresima

  • 2
Mark Zakerberg

Mark Zakerberg / Foto: Shutterstock

Osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg, ima mnogo razloga da bude zadovoljan u ovoj - za mnoge kobnoj - 2020. godini. Dok drugima opada profit, akcije njegove kompanije skaču, a Zakerbergovo bogatstvo sada, prvi put, vredi više od 100 milijardi dolara.

Kako Blumberg izveštava, on se sada pridružio klubu 100+ milijardi dolara, odnosno Džefu Bezosu, osnivaču Amazona i Bilu Gejtsu, suosnivaču Majkrosofta. Bezos je, da podsetimo, najbogatiji čovek na svetu, kojem je pošlo za rukom da u samo jednom danu zaradi čak 13 milijardi USD.

Oni sada čine "magičnu trojku", koja je prva uspela da stekne bogatstvo vredno više od 100 milijardi dolara. Inače, osim Fejsbuka, i Amazonu su akcije drastično skakale ove godine, jer je e-trgovina u porastu.

To je navelo šefa ove američke imperije da zaposli još globalne radne snage, kako bi odgovorili na sve potrebe kupaca.

Osim toga, kako smo nedavno pisali, Fejsbuk je odlučio da na tržište plasira rivala za TikTok, opciju "Reels", a tajming za to je savršen, budući da Tramp osporava prisustvo te kineske aplikacije u SAD.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>