• 0

Fejsbuk kao i Gugl produžava rad od kuće do leta 2021, ali su njegovi zaposleni bolje prošli

Mnogo novih vesti se ovih dana vrti oko popularne američke kompanije: tu je nova opcija "Reels", nalik TikTok-u, zatim uvećano bogatstvo osnivača Marka Zakerberga, a sada i aktuelna odluka o radu na daljinu

  • 0
Raste broj poslova koji se mogu obavljati na daljinu

Foto:: Shutterstock

Krajem jula pisali smo o tome da određeni radnici Gugla neće morati da se vraćaju u kancelarije pre leta 2021. To se svakako odnosi na one zaposlene čije fizičko prisustvo nije obavezno.

Ova kompanija nije jedina koja je donela takvu odluku, a najnoviji tehnološki div koji je obavestio zaposlene da se vraćaju na posao tek narednog jula - jeste Fejsbuk. Međutim, za razliku od zaposlenih u Guglu, radnici Fejsbuka će dobiti po 1.000 dolara da kupe svu potrebnu opremu za rad na daljinu.

- Na osnovu uputstava zdravstvenih i vladinih organa, kao i naših internih odluka, omogućavamo zaposlenima da nastave da rade od kuće do jula 2021. godine - rekla je Nneka Norvil, portparol kompanije.

Podsetimo, iako će određeni zaposleni dobiti ovaj "bonus" i možda ubuduće raditi "fleksibilnije", takođe moraju da računaju na niže plate, jer je Zakerberg istakao da se cene stanovanja u Silicijumskoj dolini svakako drastično razlikuju od onih iz ostalih delova grada.

Video: Za ovih 10 zanimanja vam ne treba fakultet, a može lepo da se zaradi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke