• 4
 ≫ 

Er Srbija i Turkiš erlajnz postigli sporazum o kod-šer letova između Beograda i Istanbula

 ≫ 

Aviokompanija je veoma zadovoljna razvojem saradnje sa Turkiš erlajnzom

  • 4
Delta Air Lines, Tajik, AS, Iberia Foto: Tanjug/Er Srbija

 Er Srbija, srpski nacionalni avio-prevoznik i Turkiš erlajnz, nacionalna avio-kompanija Turske, postigli su sporazum o proširenju poslovne saradnje kod-šer ugovorom, koji će biti potpisan uskoro i pokrivati destinacije iz saobraćajnih mreža obe kompanije, saopštila je Er Srbija.

Unapređenjem partnerstva, Air Serbia i Turkiš erlajnz moći će da dodaju sopstvenu oznaku za let (marketing kod) na letove drugog partnera na relaciji Beograd-Istanbul, od 15. avgusta.

Na osnovu ovog sporazuma, pored linije - Beograd-Istanbul, saradnja dveju kompanija biće proširena i na letove iz Beograda ka Banjaluci i Tivtu, kao i iz Istanbula ka Ankari, Kajseriju, Izmiru, Koniju, Adanu, Trabzonu, Antaliji, Gazipaši, Dalamanu, Bodrumu i Gaziantepu.

Zahvaljujući proširenom ugovoru o saradnji, kako je saopšsteno, putnici iz Beograda će na raspolaganju imati najbolju ponudu za putovanje u Istanbul, jedan od najvećih turističkih i saobraćajnih centara na svetu, a preko njega i za druge, dalje destinacije, dok će zajednički letovi takođe nuditi brze i dobre veze putnicima koji iz Istanbula putuju za Beograd i druge gradove.

Direktor komercijale i strategije Er Srbije Jirži Marek rekao je da je ta aviokompanija veoma zadovoljna razvojem saradnje sa Turkiš erlajnzom kroz kod-šer partnerstvo, koje će putnicima obe kompanije omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom planiranja putovanja.

- Uvereni smo da će ovo inspirativno i strateški važno partnerstvo unaprediti međusobne ekonomske odnose dveju zemalja. Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo putnike partnerske kompanije Turkiš erlajnz na našim letovima ka Beogradu i drugim gradovima koje obuhvata saobraćajna mreža Er Srbije - rekao je Marek.

Er Srbija je saopštila da će komplementarna struktura redova letenja oba avio-prevoznika i sporazum kojim se obezbeđuje njihova međusobna usklađenost omogućiti putnicima da uživaju u svim prednostima dobre povezanosti na matičnim aerodromima obe kompanije.

Navodi se da saobraćajna mreža Turkiš erlajnza, koja obuhvata više zemalja i inostranih destinacija od bilo koje druge avio-kompanije na svetu, trenutno opslužuje preko 300 putničkih i robnih destinacija u 127 zemalja.

Turkiš erlajnz, kompanija osnovana 1933. godine, sa tadašnjom flotom od pet aviona, članica je Star alijanse, sada ima flotu od 361 letelice za putnički i robni prevoz), kojom opslužuje 319 (269 inostranih i 50 domaćih) destinacija širom sveta.

Kako je saopšteno, od svog osnivanja 1927. godine, Er Srbija je lider u vazdušnom prevozu jugoistočne Evrope, a tokom 2019. godine, ta aviokompanija je uvela 23 nove destinacije širom Evrope i Afrike, koje opslužuje iz tri saobraćajna centra u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    7. avgust 2020 | 22:10

    Sa turcima uvjek posteno, i u ratu i u miru ☝️ salu na stranu, dobro je ovo, treba sa svim zemljama lijepo saradjivati.

  • žanka

    23. avgust 2020 | 16:06

    A svi vi ne znate da je isti turkiš uvestvovao na tenderu al u zadnjem trenutku promenjene specifikacije u korist francuza. Turkiš posluje ne bavi se korupcijom

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>