• 5

Siniša je slučajno počeo da pravi kožne maske, a sada bi mogao da ima revolucionarni biznis

Ovaj kreativni Požarevljanin je na ideju došao jer je želeo da se vrati korenima, onome što je davno zaboravljeno

  • 5
Sinisa milosevic, maske

Siniša Milošević / Printsrkin: YT/RadioBoom93

Zaštitne maske za lice postale su potreba tokom epidemije korona virusa, ali sve više postaju i trend, kako u svetu tako i kod nas.

Tragom originalnih ideja ekipa Boom93 stigla je i do jedinog sarača u Požarevcu, koji je za svoje mušterije počeo da pravi potpuno neobične zaštitne maske - kožne.

Od početka pandemije, jedna od glavnih preporuka svih lekara je bila obavezno nošenje zaštitnih maski za lice. Ubrzo su, međutim, klasične medicinske maske zamenjene šivenim, a dizajnerima širom sveta maska je postala novi modni izazov.

U Srbiji su počele da se šiju od početka vanrednog stanja, jer klasičnih maski nije bilo dovoljno po apotekama i bile su skoro dva meseca deficitarna i skupa roba.

Siniša Milošević je jedini sarač u Požarevcu i jedan od četvorice preostalih u celoj Srbiji. Na pitanje kako je došao na ideju da krene da se bavi ovim, nimalo lakim zanatom, Siniša kaže da godinama vozi motor, a problem se javio pre nekoliko godina kada nije mogao da nađe kožni prsluk, jer stari majstori ne rade više, a postojeći su ekstremno skupi.

- Slučajno sam došao na ideju, video sam da moramo da se vraćamo korenima, zaboravljenim stvarima. Tražio sam jednu sitnicu, koja je nekada mogla da se nađe na svakom koraku, a tada je nisam našao i tako sam rešio da se bavim onim čime se više niko ne bavi - kaže Siniša.

Kako dalje navodi, za masku od kože Siniša je dobio kroj od prijatelja, koji ga je skinuo sa interneta. Ovaj vredni sarač je potom napravio masku po želji i meri, sa čičak trakom koja može da se menja. Dve je već prodao, a jednu je sačuvao za sebe.

U tom malom objektu nalaze se oprema, tezga, mašina, alat, ali i izloženi kaiševi i torbice.

Video: Milena i Milan su heroji iz sela Teočin: Ostali su bez oca, žive s bakom i obrađuju 5 hektara zemlje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>