• 9

Rusi našli oazu usred korone: Masovno odlaze na ovo mesto, turizam procvetao za mesec dana

Masovno odmor provode na jednom mestu

  • 9
Krim

Krim / pixabay.com

Ruski deo Krima je prošlog meseca dočekao oko 1,5 miliona turista i očekuje da će u avgustu primiti još više posetilaca.

Prema regionalnom guverneru Krima, Sergeju Aksjonovu, 1.432 miliona ljudi je posetilo poluostrvo u 30 dana od 1. jula, kada je region konačno otvorio svoj turistički sektor posle ograničenja koja se odnose na koronavirus.

Većina turista (preko 60 odsto) stigla je automobilom ili autobusom preko Krimskog mosta, oko trećine avionom, a oko pet odsto vozom. Dok su prošlog meseca krimski hoteli i smeštajni objekti zauzeli oko 80 odsto, očekuje se da će avgust biti još vrelija turistička sezona za regiju, predviđaju lokalne vlasti.

- U avgustu ćemo imati 1,8 miliona. Možda bude još više, s obzirom na nivoe rezervacija i protok saobraćaja - izjavio je u subotu krimski ministar za letovališta i turizam, Vadim Volčenko.

On je dodao da je i broj rezervacija i prometa povećan, čak i u poređenju sa pred-pandemijskim vremenima. U protekle dve godine, turistički sektor Krima procvetao je jer je crnomorsko poluostrvo zabeležilo rekordni broj posetilaca u post-sovetskoj eri.

U 2018. godini region je posetilo 6,8 miliona ljudi, a prošle godine taj broj se povećao na 7,4 miliona.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocky

    Bio sam, more je iskreno ispod proseka, ali sve ostalo je bilo u fulu. Krim je pun lepota koje treba obići, ja za 15 dana nisam video sve, a svakog dana sam putovao! Starogrčki gradovi, Djenovljanske tvrdjave, Tatarski kaganat, Bahčisaraj, pravoslavne lavre, geološki lokaliteti, Lastavičje gnezdo, Livadijski i Voroncevički dvorci...

  • Misa

    U rafailovice 🤣😂🤣😂

  • y

    Gotov je Milo.😜

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke