• 0
 ≫ 

I Francuska kreće u rat protiv TikToka?

 ≫ 

Odbili su prirodu žalbe ili identitet tužitelja

  • 0
TikTok, WeChat, kompanija, aplikacija, telefon, logo

Foto: Tanjug/AP

Francuski regulator za zaštitu privatnosti podataka CNIL saopštio je da je pokrenuo preliminarnu istragu o aplikaciji za deljenje video sadržaja TikTok jer je dobio žalbu jednog korisnika, prenosi Rojters.

Aplikacija TikTok, u vlasništvu kineske kompanije BajtDens, već je pod istragom američkih, holandskih i vlasti Evropske unije povodom pitanja privatnosti podataka.

- U maju smo dobili jednu žalbu na TikTok, povodom koje se sada sprovodi istraga - rekao je portparol CNIL-a, ali je odbio da objasni prirodu žalbe ili identitet tužitelja.

Britanska agencija podseća da zvaničnici SAD-a tvrde da TikTok navodno predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost zbog načina na koji obrađuje podatke. Predsednik Donald Tramp je zapretio da će zabraniti TikTok ukoliko se BajtDens u roku od 45 dana ne dogovori o prodaji ove aplikacije Majkrosoftu.

Evropski odbor za zaštitu privatnih podataka (EDPB) saopštio je u junu da će formirati radnu grupu za procenu aktivnosti kompanije TikTok na teritoriji tog bloka nakon zahteva evropskih poslanika koje brine prikupljanje podataka i mogući rizici po bezbednost i privatnost.

Sličnu istragu je u maju najavio holandski regulator za zaštitu podataka.

Video: Svima redom se hvalio kako trenira, a onda je jednim potezom pokazao da je prevarant

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>