• 2

Slovenija od EU zatražila pomoć za spas radnih mesta: Ima i plan

U aplikaciji za finansiranje iz tog izvora Slovenija je navela da će tako dobijena sredstva koristiti za mere subvencionisanja čekanja na rad i skraćenog radnog vremena

  • 2
terme čatež slovenija

foto: printscreen/youtube/ Theo Redelijkheid

Slovenačka vlada aplicirala je za finansijsku podršku iz evropskih sredstava preko instrumenta SURE za programe zaštite radnih mesta ukupno ocenjenih na 1,1 milijardu evra.

Instrument SURE je jedna od tri sigurnosnih mreža vrednih ukupno 540 milijardi evra, a namenjen je za očuvanje radnih mesta u preduzećima i državama članicama EU, a preko povoljnih kredita, prenosi pisane slovenačkih medija agencija Hina.

U aplikaciji za finansiranje iz tog izvora Slovenija je navela da će tako dobijena sredstva koristiti za mere subvencionisanja čekanja na rad i skraćenog radnog vremena, za finansiranje temeljnog dohotka i za oslobađanje od plaćanja doprinosa samozaposlenih u mikropreduzećima i za slične slučajeve.

Instrument SURE trebalo bi da počne da funkcionše nakon što sve članice EU osiguraju jemstvo za zajednički kredit, a trebalo bi da bude na raspolaganju sve do kraja 2022. godine, a u slučaju da se krizna situacija nastavi ili ponovi i duže.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️

    Samo uvodite mere. Eto vam korona. Sve propada a vi se zezate sa nekim virusom koji ubija 0,0000001 posto stanovnistva.

  • joco

    Söovenija zatrszila pomoc od EUsto je normalno a mi od Bucka Putinai lukasenka e moji komunisti

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke