• 17

Da li će poskupeti putarina u Srbiji? Gubici u naplati, drastično manji saobraćaj

Do početka avgusta bilo je 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine

  • 17
Vrčin

Foto: Mateja Beljan

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra.

- Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti - kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u naplati putarine bio 3,6 milijardi dinara.

Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.

Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja "Puteva Srbije" bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 milona evra.

- Sada očekujemo da će u ova dve udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra - kazao je Drobnjak.

Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.

- Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje - kazao je Drobnjak.

Video: Želeli su da izbegnu plaćanje putarine, ali su neslavno završili: Poslovice postoje zbog ovih ljudi

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naopak

    Kakvo poskupljenje pa svugde je kriza ne posluju oni sa minusom ajde da poskupi i hleb i mleko i sve sto je bitnije od magle

  • R9

    Ja bih bas voleo da mi neko kaze, obzirom na cifre koje iznosi naplata putarina na godisnjem nivou i obzirom na period od kad postoji auto put, koliko smo puta isplatili isti? Zasto gradjani srbije placaju idalje putarinu uopste? Ako su isti ti gradjani (obzirom da smo ziveli u socijalizmu) pravili taj auto put i ako se zemlja i zaduzila, a opet o trosku gradjana... Molim vas, vinjete za strance, a nas odmorite vise... Jos malo pa mi auto trosi manje nego sto kosta putarina...

  • Pravednik

    Rešenje je jednostavno. Uvedeš vinjete, porušiš sve naplatne rampe, otpustiš par hiljada ljudi i eto para...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke