• 12

Ruski prehrambeni lanac dolazi u Srbiju

Svoje poslovanje planiraju da prošire na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata

  • 12
Supermarket, rafovi

Foto: Shutterstock

Ruski prehrambeni lanac MERE ulazi na srpsko maloprodajno tržište, piše portal Retail Serbia.

Srpsko tržište će uskoro postati bogatije za novi lanac diskont marketa prehrambenog tipa. MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe osnovane 2009. godine koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 (Retail Grupa) i Magnit.

- Do sada smo otvorili 1500 diskont marketa i poslujemo u deset zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata. Planiramo da radimo direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom. Naše cene će biti za 20 posto niže od prosečnih - istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

MERE je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U našem regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni su i proizvodi srpskih proizvođača (Nelly, SL Takovo...).

Kompanija planira da pored Srbije, svoje poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti MERE prostiru se na površinama od 800 do 1200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>