• 0

Država kontroliše firme, a ovo su prvi podaci s terena: 40 njih nije ni počelo pripremu plana

Četiri poslodavca su bila u fazi izrade plana, zaključila je inspekcija

  • 0
Inspektor, inspekcija, blok, olovka Foto: Shutterstock

Korona je unela nova pravila i među poslodavce. Ta pravila trebalo je popisati i sada ih se treba pridržavati. Prethodne nedelje inspektori su na terenu proveravali da li su poslodavci, u skladu sa preporukama, doneli Pravilnik o preventivnim merama i da li ga se pridržavaju.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović kaže da je u utorak počela kontrola Plana primene mera za sprečavanje pojave i širenje epidemije.

- Obaveza poslodavca je bila na osnovu Pravilnika, koji je na sajtu Ministarstva za rad već istaknut, i planu priprema, i ono što smo našli na terenu je dosta povoljno - kaže Đurović.

Prema njegovim rečima, izvršeno je 430 nadzora i 386 poslodavaca je radilo onako kako je predviđeno, odnosno imali su plan privremenih mera. Sa pripremom plana 40 poslodavaca nije ni počelo da radi, a četiri poslodavca su bila u fazi izrade plana.

Direktor Inspektorata za rad naglašava da su poslodavcima koji nisu započeli plan privremenih mera dali kratke rokove tri do pet dana da to urade. Već iduće nedelje inspektori će ići u kontrolu ponovo. Posle toga kod onih koji nisu ništa uradili preduzimaće se mere koje su zakonom predviđene.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>