• 0

Mask pozvao tviteraše da sabotiraju njegovu stranicu, Wikipedia je odmah zaključala

Kontroverzni vizionar, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, ponovo ima zanimljive komentare na Tviteru

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, očigledno nije zadovoljan informacijama koje stoje uz njegovo ime na stranici Wikipedia.

Zato je pozvao svoje pratioce na Tviteru da ga "trash"-uju, odnosno da stranicu učine irelevantnom, nakon čega je ona zaključana i nedostupna za editovanje.

"Istoriju pišu pobednici, osim na Wikipediji", napisao je Mask koji, inače, ima oko 37 miliona pratilaca na Tviteru. Evo i zašto je ovaj vizionar tražio to od njih.

"Svi veliki ratovi, bolesti i finansijske katastrofe prošlog veka mogu se direktno pripisati gospodinu Masku ili nekoj njegovoj kompaniji", rekao je jedan korisnik koji je uređivao stranicu, pre nego što je tako ažuriranu poslao direktno šefu Tesle i SpaxeX-a.

Onima koji i dalje pokušavaju da izvrše izmene sada se pojavi beleška da je stranica "zaštićena kako bi se sprečio vandalizam". Mnogi su se oglasili na popularnoj društvenoj mreži, a ovo su neki od postova.

Ilon Mask je ove godine ostvario velike uspehe sa svojima kompanijama SpaceX i Tesla. Dok je prva ispisala američku istoriju jer je kao prva privatna kompanija poslala astronaute u svemir i uspešno ih vratila, druga je jedini profiter među automobilskim kompanijama usred korona krize.

Video: Space X uspešno vratio astronaute na Zemlju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>