• 0

Montenegro Airlines: Veliko zanimanje za letove ka Beogradu, manjak ruskog tržišta ostaje problem

Direktor crnogorske kompanije Vlastimir Ristić kaže da je obnova letova važna ne samo za Montenegro Airlines, već i za AS (Air Serbia)

  • 0
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines

Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Posle pet meseci pauze zbog korona virusa, danas je u Podgoricu sleteo prvi avion iz Beograda, a direktor kompanije Montenegro Airlines (MA), Vlastimir Ristić, kaže da se to čekalo s nestrpljenjem i da je interesovanje za letove prema Beogradu veliko.

- Mi smo jedva dočekali da se ta linija obnovi. Od samog osnivanja smo prisutni u Beogradu. Pet meseci je bio prekid rada linije za Beograd. To je imalo ozbiljne posledice po poslovanje MA, ali i na druge. To nije linija koja je samo nama važna, već i srpskom avio-prevozniku - rekao je Ristić i dodao da je to najbolja regionalna avio-linija.

Linije do Tivta i Podgorice su od najvećeg značaja za Srbiju, koja je važno tržište za Crnu Goru. Ristić ističe i da je interesovanje putnika veliko, na nivou očekivanja.

- Mi ćemo danas više od 500 putnika prometovati na linijama ka Beogradu i Podgorici i Tivtu. Značajno je to za nas. Značajno je i što će AS (Air Serbia) imati verovatno sličan broj putnika, jer i oni kreću sa operacijama - navodi direktor crnogorske avio-kompanije.

Smatra i da će to što je u Crnoj Gori početak školske godine odložen za 1. oktobar biti dobar generator tražnje za putovanjem. Podsetio je da su cene karata od 109 do 119 evra.

Inače, MA zbog pandemije beleži pad prihoda od 80 odsto, pa Ristić kaže da će im biti potrebna pomoć vlade. Dodaje i da su prošle godine imali blizu 30 miliona evra neto prihoda za prvih sedam meseci, a ove godine u istom periodu - taj iznos je svega 6,5 miliona evra.

Kao veliki problem ističe i nedostatak ruskog tržišta.

Video: Grčki turizam na kolenima: Nikada gore

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari